Päivitä Leino: Asa | Helena Sinervo | Jaakko Laitinen – Tall Ships Races Helsinki

Maan eturivin runoilijat, räppärit ja spoken word -artistit valtaavat Espan lavan 6.7.2024!

Maan eturivin runoilijat, räppärit ja spoken word -artistit valtaavat Espan lavan 6.7.2024!

Eino Leinon päivänä 6.7. Espan lavalla nähdään maan eturivin runoilijoita, spoken word -artisteja, räppäreitä sekä laulaja-lauluntekijöitä jo perinteeksi muodostuneessa Päivitä Leino -tapahtumassa.

Espan lavalla esiintyy rap-artisti Asa yhdessä muusikko Tero Holopaisen kanssa, 13 runokokoelmaa julkaissut runoilija Helena Sinervo, spoken word -taiteilija sekä lavaruno- ja yhteisöaktiivi Emma Leppo sekä laulaja ja lauluntekijä Jaakko Laitinen yhdessä harmonikkataiteilija Harri Kuusijärven kanssa. Tapahtumassa julkistetaan myös vuoden 2024 Eino Leinon palkinnon saaja. Tilaisuuden juontaa runoilija Harri Hertell.

Tilaisuus alkaa klo 15 ja päättyy noin klo 16.45. Tapahtuma on osa Tall Ship Racesin ohjelmaa ja sen järjestää Eino Leinon Seura. Lämpimästi tervetuloa!

AIKATAULU
klo 15 Helena Sinervo
klo 15.15 Emma Leppo
klo 15.30 Jaakko Laitinen & Harri Kuusijärvi
klo 15.50 Eino Leinon palkinnon saajan julkistaminen
klo 16.10 Asa & Holtsu

EINO LEINON PALKINTO
Eino Leinon palkinto on vuodesta 1956 alkaen jaettu kirjallisuuspalkinto, jonka palkintosumma on 5200 euroa ja sen lahjoittaa Suomen Kirjasäätiö. Vuoden 2024 palkinnon saaja julkaistaan Espan lavalla.

ASA & HOLTSU
Asa on 17 pitkäsoittoa julkaissut räppäri, joka pitkän uransa aikana on ehtinyt saada useita eri huomionosoituksia kuten Teosto-palkinnon yhdessä työryhmänsä kanssa vuonna 2008. Espan lavalla Asa esittää rap-lyriikoitaan muusikko Tero Holopaisen säestyksellä.

HELENA SINERVO
Tänä vuonna Helena Sinervon esikoisrunoteoksen lukemattomiin ilmestymisestä on kulunut 30 vuotta. Runokokoelmia on kertynyt yhteensä 13, joista viimeisin Merirequiem 2022, romaaneja on viisi, joista viimeisin keväältä, Kirkasta ja välähtelevää. Espan lavalla Sinervo esittää runojaan.

EMMA LEPPO
Emma Leppo on Helsingissä varttunut spoken word -taiteilija sekä lavaruno- ja yhteisöaktiivi. Runoudessa ja elämässä häntä kiinnostavat kehossa tuntuva rytmi, lohtu ja melske, yhteydet, liikkeet ja muutosvoima. Hän organisoi, kirjoittaa ja opiskelee Turussa.

JAAKKO LAITINEN & HARRI KUUSIJÄRVI
Modernin rillumarein ruhtinas Jaakko Laitinen ja vuoden harmonikkataiteilija 2023 Harri Kuusijärvi löivät taannoittain viisaat päänsä yhteen ja loihtivat levyllisen lauluja 'Lehtojärven Hirvenpää' -otsikon alle. Vuonna 2019 julkaistu debyytti nousi TEOSTO-palkintoehdokkaaksi esitellen merkillisen suomalaisesta ja argentiinalaisesta tangosta ammentavan post-apokalyptisen maailman.

HARRI HERTELL
Tilaisuuden juontaja Harri Hertell (s. 1985) on palkittu helsinkiläinen runoilija sekä Eino Leinon Seuran johtokunnan jäsen.