Papanosh: A Very Big Lunch! (FRA) – MalmiJazz

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Ranskan Normandiasta saapuva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen. Kvintetin tuore projekti A Very Big Lunch on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille.

Ranskan Normandiasta saapuva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen. Kvintetin tuore projekti A Very Big Lunch on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille.

Harrisonin elokuvalliset tarinat ovat inspiroineet pianisti Sébastien Palisia säveltämään yhtyeelle uuden ohjelman, jonka Papanosh on ottanut vastaan hyvällä ruokahalulla. Yhtyeen runsas noutopöytä on lastattu täyteen visuaalisista ja tarinallisista raaka-aineista jalostettuja herkkuja. Mukana on flirttiä maailmanmusiikin, freen, jazzin ja improvisoidun musiikin kanssa. On hersyvää tarinointia ja erilaisten henkilöhahmojen tarkkaa kuvailua musiikin keinoin. Näistä rikkaista aineksista syntyy oivat syömingit, varsinaiset korvien pidot!

Papanosh on Normandian Rouenista kotoisin kollektiivinen yhtye, joka on perustettu v. 2007 ja kuuluu Les Vibrants Défricheurs (suomeksi: eloisat raivaajat) -ryhmään. Yhtyeen nykyset viisi soittajaa olleet mukana alusta lähtien: trumpetisti Quentin Ghomari, saksofonisti Raphaël Quenehen, pianisti-urkuri Sébastien Palis, basisti Thibault Cellier ja rumpali Jérémie Piazza. Ansioitunut yhtye on kiertänyt Euroopassa ja USA:ssa, Suomessa se on ilahduttanut Tampere Jazz Happeningin ja Raahen Rantajatsien kuulijoita.

"Papanosh ei ole mikään yhden-tempun-ihme rakenteiden suhteen, jokainen teos kasvaa omista lähtökohdistaan, eikä mitään peruskaavoja biisintekoon ole sementoitu. Yhtyeen värikkydestä kertokoon tämä lista: agenttijazz kohtasi freejazzin yhdessä biisissä, toisessa saatiin räjähtävä rumpusoolo muutoin aika hempeän biisin keskellä, ja loppuhuipennuksen lähestyessä Palis esitti loistavaa orkesterinjohtoa, etenkin dynamiikan tai volyyminvaihteluiden käsinäytöt olivat hienoja."
- Pentti Ronkanen, suomijazz.fi

Papanosh:
Quentin Ghomari, trumpetti
Raphaël Quenehen, saksofoni, klarinetti
Sébastien Palis, piano, koskettimet
Thibault Cellier, kontrabasso
Jérémie Piazza, rummut

Konsertin tuotanto: Les Vibrants Défricheurs & Vapaat äänet, yhteistyössä Malmitalo
Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, ADAMI, AJC, Centre National de la Musique, ODIA Normandie, Spedidam

MalmiJazz-konserttisarja tarjoaa yleisölle timanttisia artisteja, viihdettä ja suuria tunteita. Kaiken ytimessä on musiikki, joka liikuttaa ja maalaa tunneskaalan kaikilla väreillä.