Valokuva Paul Osipow: 1996 / Galerie Anhava (c) Jussi Tiainen

Paul Osipow

Fredrikinkatu 43, 00120 Helsinki
Galerie Anhava

Paul Osipow (s. 1939) on Suomen taiteen kiistaton kimurantti klassikko.

Paul Osipow (s. 1939) on Suomen taiteen kiistaton kimurantti klassikko. Kun tarkastelee hänen tuotantoaan vuosikymmenten ajalta, siinä ei ensi silmäyksellä tunnu olevan selkeää jatkumoa, logiikkaa, juonta. Teosten aihelmat ja tyylit vaihtelevat pop-taiteesta konstruktivismiin, pehmeästä kolorismista lihaksikkaaseen figuratiivisuuteen, joskus jopa näiden yhdistelmiin.

Laajasti lukenutta ja matkustanutta Osipowia voisikin kuvailla sivistyneeksi kapinalliseksi. Kirjoista, matkoilta, taideteoksista ja arkisesta elämästä hän on estottomasti valinnut vaikutteita, ideoita ja lähtökohtia ja sitten käsitellyt niitä tahtonsa mukaan täysin vapaasti. Kaikilla Paul Osipowin keskenään erilaisilla teoksilla on yhteisiä ominaisuuksia: tarkka fokusointi, jäntevyys, riskien otto ja niiden hallinta. Siksi ne, näennäisestä erilaisuudestaan huolimatta, ovat aina Osipowin teoksiksi tunnistettavia.

Retrospektiivisessä yksityisnäyttelyssä on esillä teoksia 1970-luvulta 2020-luvulle. Gallerian alakerrassa esitettävät paperityöt Osipow on tehnyt työskennellessään Grassinassa Italiassa talvella 2020–2021.
 

Galerie Anhava

16.2.-19.3.2023

Ti–pe klo 11–17, la–su klo 12–16

Vapaa pääsy