Pavel Semchenko & 50+Tanssikollektiivi: 222 Wrong Movements

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Väärien liikkeiden ihmeitä kahdeksalle ei-aivan-nuorelle tanssijalle, valolle, ajatuksille ja äänille.

Väärien liikkeiden ihmeitä kahdeksalle ei-aivan-nuorelle tanssijalle, valolle, ajatuksille ja äänille.

Suomalaisen tanssin kentällä kääntyy uusi sivu. 50+Tanssikollektiivi astuu yleisön eteen ensimmäisellä näyttämöteoksellaan 222 Wrong Movements, jonka ohjaa palkittu taiteilija ja teatteriohjaaja Pavel Semchenko.

Kuinka jokin menee väärin, toisin kuin joku ajatteli? Milloin sen piti tapahtua ja miten? Pitikö sen?

Lavan ottaa haltuun kahdeksan yli 50-vuotiasta tanssijaa. 222 Wrong Movements avaa vaihtoehtoisia näkökulmia oikeiden ja väärien valintojen tekemiseen ja tulkitsemiseen sekä mahdollisiin tapoihin reagoida elolliseen ja elottomaan ympäristöön. Mikä on luonnotonta tai liian luonnollista, ennakoimatonta tai epätavallista, muttei välttämättä epäonnistuminen? Sanallinen ilmaisu kääntyy kehojen ja esineiden liikkeen kieleksi, ääni- ja valoilmiöiksi.

Teoksen kesto: noin 1 t
Ikäsuositus: Yli 7-vuotiaille

Työryhmä:
Ohjaus: Pavel Semchenko
Koreografia ja tanssi: Pirkko Ahjo, Kaisa Hahl, Maikki Hauru, Marja Korhola, Kiki Molander, Anna Palmio, Tiina Salmi, Nina Viitamäki
Valosuunnittelu: Mirkka Saari, Kanneltalo
Yhteistyössä: 50+Tanssikollektiivi, Nomadi ry, Kanneltalo

Pavel Semchenko on pitkän linjan visuaalinen taiteilija, ohjaaja, näyttelijä, lavastus- ja graafinen suunnittelija, joka kuuluu pietarilaisen AKHE-teatterin perustajajäseniin. Semchenko kehittää sanatonta taiteellista ilmaisuaan lavasteiden, nukkien ja erilaisten liikkuvien näyttämöelementtien avulla. Suomessa hänet on palkittu Säde-palkinnolla videosuunnittelustaan Neuvostoihmisen loppu -teoksessa (2023). AKHE-teatteri on esiintynyt festivaaleilla ja näyttämöillä ympäri maailman.

50+Tanssikollektiivi on 50 vuoden iän saavuttaneiden tanssijoiden ryhmä. Taiteellisen toimintansa kautta kollektiivi avartaa tanssijoiden ammatillisia uranäkymiä ja pyrkii lisäämään yhteistyötä eri ikäpolvien ja taiteenalojen välillä. Keväällä 2023 perustettu 50+Tanssikollektiivi toimii tanssiyhteisö Nomadi ry:n alla, joka hallinnoi myös Alpo Aaltokoski Companyn toimintaa.