Perhepäivä: Päistikka ja muuta koko perheen ohjelmaa – Malmin tapahtumakesä

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Malmin tapahtumakesässä vietetään perhepäivää! Päivässä kuullaan satuja, hauskaa fillaripianistia sekä lastenmusiikkiyhtye Päistikkaa, joka hurmaa myös aikuiset. Mukana on tietysti myös alpakat, kanit ja taaperoiden ikisuosikki: pomppulinna!

Malmin tapahtumakesässä vietetään perhepäivää! Päivässä kuullaan satuja, hauskaa fillaripianistia sekä lastenmusiikkiyhtye Päistikkaa, joka hurmaa myös aikuiset. Mukana on tietysti myös alpakat, kanit ja taaperoiden ikisuosikki: pomppulinna!

Ota viltti ja omat eväät mukaan tai nauti Malmitalon ravintolan makoisista palveluista. Malmitalosta löytyy myös vessat ja lastenhoitohuone. Tule viettämään riemastuttava päivä kauniissa Ala-Malmin puistossa monenlaisen perhepuuhan parissa!

OHJELMA

klo 12–17
Pomppulinna

Ilon kiljahdukset ja lentävät loikat auringonpaisteen alla! Puistoon pystytetään pomppulinna pienten lasten iloksi, tervetuloa pomppimaan.

klo 12–13.15 ja 13.45-15
Pukinmäen Taidekoulut: Sirkustyöpajat

Tervetuloa kokeilemaan eri sirkuslajeja, kuten akrobatiaa, tasapainoilua ja jongleerausta! Sopii kaikenikäisille.
Paikka: Ala-Malmin puiston työpaja-alue

klo 12–15
Malmin seurakunta: Temppu-/liikuntarata ja kivimaalausta

Malmin seurakunta järjestää temppu- ja liikuntaradan eri ikäisille liikkujille ja askartelua kaikenikäisille.
Paikka: Ala-Malmin puiston työpaja-alue

klo 12, 13, 14 ja 16
Murkens-satutyöpajat

Murkens-kirjaperheeseen perustuva satutyöpaja kutsuu perheen pienet heittäytymään tunteiden ja tarinoiden maailmaan!

Pienperheyhdistys toteuttaa satutyöpajoja tasatunnein perhepäivän ajan. Mukaan mahtuu 10 lasta ja heidän aikuistaan per työpaja. Työpajan kesto noin 40 min.

Murkens on Maaret Kallion ja Susanna Ruuhilahden kirjoittama ihastuttava satutietokirjasarja alkaen 5-vuotiaille.
Ikäsuositus: 4-8 v

Ilmoittautumiset satutyöpajoihin:
klo 12 Murkens ja kaikkien aikojen juhlat https://zef.fi/s/582cw49u/
klo 13 Murkens, Pullopostia mereltä https://zef.fi/s/0onfjdch/
klo 14 Murkens, Luminen nujakka https://zef.fi/s/6o1q12z9/
klo 16 Murkens, Hirmuinen syysmyrsky https://zef.fi/s/bp767cw2/

klo 13–15
Ali-Ollin Alpakkatilan alpakat ja kanit

Malmin tapahtumakesä saa ihastuttavia pörröisiä vierailijoita, kun Ali-Ollin Alpakkatilalta tulee muutama alpakka ja pari kania vierailulle. Tule ja riemastu!

13–13.30, 14.30–15 ja 16.30–17
Fillaripianisti

Tule Ala-Malmin puistoon ihmettelemään polkupyörän ja pianon yhdistelmää! Fillaripianisti Aarno Paakkari kulkee kevyesti pyörällään paikasta toiseen ja soittaa samalla pianoa taidokkaasti.

klo 15–16
Päistikka

Lastenmusiikkiyhtye Päistikan musiikissa käsitellään paljon luontoa, ystävyyden voimaa, mielikuvitusmaailmaa, seikkailuja sekä ympärillämme tapahtuvia ilmiöitä.

Päistikka on ammentanut musiikillisia vaikutteita eri vuosikymmenten rock-, pop-, folk-, sekä diskomaailmoista.

Päistikka panostaa musiikillisen ilonpidon lisäksi myös esiintymishetkiin, ja tuo lavalle aina sopivasti interaktiivisuutta sekä tarinallisuutta. Pariin otteeseen Vuoden lastenmusiikkiyhtyeeksikin ehdolla ollut yhtye on julkaissut kaksi albumia Päistikka (2015) sekä Lähtölaskenta (2020). Yhtyeen kolmas levy julkaistaan syksyllä 2024.

klo 16–17
Helsingin Tanssiopiston perhetanssituokio

Koko perhe tanssii Helsingin Tanssiopiston opastuksella! Tule ja pistä jalat liikkeelle vaikka koko suvun voimin – tämä perhetanssituokio soveltuu kaikenikäisille.

Tule mukaan tanssimaan yhdessä kivojen lastenlaulujen tahdissa! Aiempaa tanssitaustaa tai kokemusta ei tarvita, kaikki pääsevät mukaan! Tanssituokiossa aikuiset ja lapset pääsevät tanssimaan yhdessä, ja kokeilemaan jopa helppoja, hauskoja akrobaattisia temppuja. Isommat lapset voivat toki osallistua itsenäisestikin, mutta oman aikuisen tai oman lapsen kanssa tanssiminen on hurjan mukavaa.

Tanssinopettajana toimii Helsingin tanssiopistossa pitkään lapsia opettanut Hanna Yli-Tepsa, jonka lastentanssitunneilla kaikki pääsevät iloitsemaan tanssin riemusta!

Tapahtumiin on vapaa pääsy.