Perinnearkku ry:n konsertti

Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki
Musiikkitalo

Perinnearkku ry: Jonna Lankinen & Veera Kuisma, Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala

Perinnearkku ry: Jonna Lankinen & Veera Kuisma, Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala

 

Musiikkitalo, terassi

31.5.2024

17.00-18.30

 

Kansanmusiikkia syvältä sydämestä kantapäihin ja varpaisiin! Viuluduo Jonna Lankinen & Veera Kuisma esittää tanssittavaa pohjoismaista kansanmusiikkia.

 

Kolmannen levynsä ‘Toisjalkainen’ julkaisua juhlistava Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala on kahden vahvasti persoonallisen viulistin duo. Yhtyeen soittajat ovat tahoillaan ansioituneita ja monesta yhteydestä tunnettuja kansanmuusikoita, joiden soitannassa perinnetuntemus kohtaa virtuoottisen viulun sahauksen. Duo ottaa soitossaan kaiken irti viisikielisistä viuluistaan, joiden sointivärien maailmaan yhtye on ollut yhteisellä tutkimusmatkalla jo vuodesta 2010. Duon ohjelmisto koostuu vahvasta soitannasta sekä näkemyksellisestä ja saundeiltaan rikkaasta tulkinnasta niin perinteisistä sävelmistä kuin tilaussävellyksistä.

 

Kaksikko on uransa aikana esiintynyt Suomen lisäksi mm. Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa sekä Pohjoismaissa ja vuonna 2019 heidät nähtiin WOMEX-maailmanmusiikkimessujen showcase-artistina. He ovat olleet esillä myös toteuttamiensa pyöräkiertueiden tiimoilta ja duo palkittiin vuoden 2020 Etnogaalassa Vuoden ilmiö -erityismaininnalla hiilidioksidipäästöttömistä pyöräkiertueistaan.

 

Vapaa pääsy