Valokuva Helsingin kaupunki / aineistopankki (c) Matti Tirri

Photofuss: Tunnetko sinäkin sen?

Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Suomen valokuvataiteen museo

Photofussin ryhmänäyttely visualisoi valokuvan keinoin niin esteitä, jotka haastavat vapauden toteutumisen

Photofussin ryhmänäyttely visualisoi valokuvan keinoin niin esteitä, jotka haastavat vapauden toteutumisen, kuin vaihtoehtoisia olemisen tapoja ja ristiriitojen ylittämistä kohti vapautta. 

Samalla se on näyttely, jossa pohditaan valokuvan mahdollisuuksia kuvata ympäröivää ja sisäistä maailmaa. Rajoja valokuvaajien välillä on pyritty murtamaan näyttelyssä ripustuksen keinoin.

Näyttelyssä on kuunneltavissa teoksia yhdistävä äänimaisema. Se on monikielinen mosaiikki, joka tunnustelee vapautta Photofuss-ryhmän jäsenten haaveiden ja pelkojen kautta. Ääniteos virittää katsojan taajuudelle, jonka valossa ja varjossa näyttelyn valokuvat ovat syntyneet. Teoksen äänisuunnittelusta ovat vastanneet Linus Grönroos ja Karun Verma.
 

Photofuss on Suomen valokuvataiteen museon nuortenryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea ja toteuttaa valokuvakulttuurin ilmiöitä kollektiivisen työskentelyn kautta. Ryhmän toiminta pohjaa kokeellisuuteen ja tutkimiseen, ja sitä ohjaavat ryhmän sisäiset ideat ja mielenkiinnon kohteet. 

Photofuss suunnittelee ja tuottaa omat näyttelynsä. Ryhmä muodostetaan aina vuodeksi kerrallaan, ja siihen on joka syksy avoin haku.  

 

Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas

20.6.-1.9.2024

Ti-su klo 11-18, ke klo 11-20

Sisäänpääsy 6/16€, alle 18-vuotiaat maksutta