Pop & Jazz -Konservatorion konsertti: Hanna & Akiko | Kietoutumo

Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Maunula-talo

Pop & Jazz -Konservatorion ja Maunula-talon yhteistuottamat konsertit saavat jatkoa!

Pop & Jazz –konsertit ovat ilahduttaneet ja valloittaneet maunulalaisten sydämet kerta toisensa jälkeen. Kerääntykäämme siis jälleen musiikin äärelle. 

 

Konserttiin on vapaa pääsy.

 

Hanna & Akiko

Duossa solistina toimii Hanna Raittila ja pianossa taituroi Akiko Yokoyama. Duoparia yhdistää tausta klassisen musiikin puolella ja halu laajentaa omaa muusikkoutta monipuolisesti yli genrerajojen.

Tällä keikalla duo tarjoilee matkan musikaalien maailmaan.

 

Hanna Raittila – laulu

Akiko Yokoyama – piano

 

Kietoutumo

Kietoutumon tuotannoissa uudet sävellykset ja perinteiset sävelmät liittyvät musiikillisiksi parivaljakoiksi. Toisistaan inspiroituen teokset muodostavat harmonisen kudoksen. Osa sävellyksistä on luotu täydentämään perinnemelodiaa. Toisinaan prosessi on alkanut säveltämisestä ja perinteisempi kappale on liitetty omaan tuotokseen.

Pääosin pianon ja trumpetin vuorovaikutukseen perustuva soitto johdattaa kuulijan vaikuttavien melodioiden ja kuulaiden äänikerrosten muodostamaan maisemaan. Muusikot ovat kotoisin eri puolilta valtamerta ja ammentavat sävellyksiinsä inspiraatiota myös muista musiikkityyleistä sekä tanssista.

Devina Boughton (they/them) on trumpetisti, laulaja, säveltäjä, sekä musiikinopettaja syntynyt sateisessa Portlandissa Oregonissa. Nyt hän asuu Helsingissä. Devina on valmistunut kandidaatiksi Berklee College of Musicista. Tämän jälkeen hän opiskeli Sibelius-Akatemian Global music-osastolla saatuaan Fulbright-säätiön stipendin. Devina tutkii ja kietoo erilaisia genrejä, rakentaa äänivärejä ja -maisemia, jotka leikkivät improvisoinnin ja säveltämisen rajojen kanssa. Nykyään hän saa inspiraatiota toisista ihmisistä, luonnosta ja teknologiasta, olemisen olemuksesta ja tarinoista. Poikkitaiteellinen työskentely ja yhteistyö on Devinalle erityisen tärkeää.

 

Maunula-talon tapahtumat suunnitellaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Pop & Jazz -Konservatorion konsertti on asukkaiden ideoima Maunulan musiikkiklubit -teemainen tapahtuma.