Räjäyttäjät – A la Malmi

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Vuonna 2011 Jyväskylässä perustettu kolmihenkinen Räjäyttäjät on tullut tunnetuksi vauhdikkaista live-esiintymisistään ja suomenkielisestä jytärockistaan.

Vuonna 2011 Jyväskylässä perustettu kolmihenkinen Räjäyttäjät on tullut tunnetuksi vauhdikkaista live-esiintymisistään ja suomenkielisestä jytärockistaan.

Yli kymmenvuotisella urallaan yhtye on ansaitusti vakiinnuttanut paikkansa aikamme kotimaisen indieskenen kaanonissa. ”Räjä ’n’ rollia” soittavan yhtyeen ilmaisussa on juuri sopiva ripaus hölmöä tee-se-itse-tykittelyä, kunnon meininkiä sekä tarkkanäköisen rehellistä rokkia. Räjäyttäjät räjäyttää! Pauhu mahtava kertoo totuuden!

Räjäyttäjien jytäskaala on mieletön. Yhtyeen alkupään tuotanto on arvaamattomana kaahaavaa rupista ja nopeaa jytäävää garagerockia. Albumillaan Räjä Elektrik Millenium (2016) bändi kaivoi esiin puoleestaan syntetisaattorit, ja irtaantui perinteisen rockbändin ja edellisten levyjensä kaavoista. Tuoreimmalla III (2019) -albumilla yhtye istahtaa perinteisten svengaavien rock- ja blueskulkujen äärelle. Albumi on täynnä monenkirjavia sävyjä, lisäravinteita on nappailtu glam rockista, progesta sekä ensimmäisen britti-invaasion jälkihäröilyistä.

Räjäyttäjät on koheesion asialla. Rock on ikuinen, uusi vesimiehen aika koittaa, kaikki kukat kukkivat, värit pärisevät.

Räjäyttäjät:
Jukka Nousiainen
Alex Reed
Mikko Siltanen

A la Malmi on Malmitalon klubisarja, joka esittelee kiinnostavinta, tuoreinta ja kovimmassa nosteessa olevaa kotimaista musiikkia upeissa mutta silti kodikkaissa konserttisalipuitteissa. A la Malmi ei välitä genrerajoista vaan tarjoilee kuulijoiden eteen parhaat itsenäisen musiikin tekijät, joita maa päällään kantaa.