Valokuva Helsinki Partners (c) Jussi Hellsten

Radion sinfoniaorkesteri

Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki
Musiikkitalo

RSO & John Storgårds & Kirill Kozlovski

RSO & John Storgårds & Kirill Kozlovski

Pedagogi, kapellimestari, säveltäjä, pianisti ja urkuri Nadia Boulanger omistautui seitsemän vuosikymmenen ajan ennen muuta opettamiselle. Hän oli myös ensimmäinen nainen useiden suurten amerikkalaisten ja eurooppalaisten orkesterien kapellimestarikorokkeella.

Nadia Boulangerille siskonsa Lilin kuolema oli käännekohta. Hän piti omia teoksiaan ”ei edes huonoina, vaan kelvottomina” ja lopetti säveltämisen 1920-luvun alussa. Vuonna 1912 sävelletty pianofantasiassa kuuluu Faurén vaikutus ja innostusta Stravinskysta.

Schumannista tuntui, että toinen sinfonia kuultaisiin heijastuksena hänen mielenterveydestään. Valon ja katveiden, auringon ja varjojen musiikkia, muistutus pimeästä kaudesta, hän sanoi. Ja kyllä sinfonian yhteydessä usein viitataankin Schumannin kamppailuun demoniensa kanssa. Sillä erää Schumann toipui, ja sinfonia soi voitokkaana täynnä uskoa tulevaan.

RSO:n ytimessä on edistää suomalaista musiikkia ja tehdä yhteistyötä säveltäjien kanssa. Pelkästään tällä konserttikaudella kantaesityksiä on 8. Perttu Haapanen kuuluu säveltäjäpolvensa kokeelliseen siipeen. Hän etsii sointeja ja karaktereita, jotka avautuvat kohti tulevaisuutta. 

Esiintyjät:

Radion sinfoniaorkesteri (RSO)

John Storgårds, kapellimestari

Kirill Kozlovski, piano


Ohjelma:

Perttu Haapanen: Uusi teos, kantaesitys (Ylen tilaus)

Nadia Boulanger: Fantaisie variée, pianokonsertto

Robert Schumann: Sinfonia nro 2 C-duuri op. 61 

Musiikkitalo, konserttisali

20.4.2022 klo 19 

Liput 9–37€ Ticketmasterista

Ennen illan konserttia klo 18-18.30 Alalämpiö: Uusi teos! Säveltäjä Perttu Haapanen esittelee