Valokuva Nils Krogell

Rautavaara — ihminen ja ikoni

Erottajankatu 5, 00130 Helsinki
Teatteri Avoimet Ovet

Monologissa kerrotaan Tapio Rautavaaran elämäntarina köyhästä, isättömästä työläispojasta rakastetuksi muusikoksi, olympiavoittajaksi ja koko kansan sankariksi.

Monologissa kerrotaan Tapio Rautavaaran elämäntarina köyhästä, isättömästä työläispojasta rakastetuksi muusikoksi, olympiavoittajaksi ja koko kansan sankariksi

Esitys on tarina legendasta nimeltä “Rautavaara”. Samalla se kysyy myös ajankohtaisia kysymyksiä: mitä tarkoittaa, jos kansa jakautuu kahtia, miten elää kahtiajaon kanssa, ja miten purkaa sitä? Rautavaara oli köyhän työläisäidin lapsi, joka sai kuulla olevansa ”punakaartilaisen kakara”. Vanhempana hän torjui jyrkät poliittiset jakolinjat ja halusi esiintyä kaikille. Hänestä tuli koko kansan reissumies, kaikkien Tapsa!

Esitys on monologi, jossa kuullaan Tapio Rautavaaran rakastettuja kappaleita. Rautavaarana nähdään näytelmän kirjoittanut Timo Ruuskanen, palkittu laulava näyttelijä, joka tunnetaan muun muassa Red Nose Companyn perustajajäsenenä. Ruuskanen ihailee Rautavaaran musiikkia, ja on 188 senttimetrisenä tismalleen saman pituinen kuin esikuvansa.

 

Teatteri Avoimet Ovet

21.3.-12.4.2024

 

Esitykset:

21.3. / 11.4. klo 19

23.3. klo 16

5.4. / 12.4. klo 14

 

Liput 29-35€ Lippupisteestä, kesto 1 h 50 min, sis. väliajan

Esitys on suomenkielinen