Valokuva Tero Ahonen

Red Nose Company feat. Avanti!: Aleksis Kivi

Läntinen Teatterikuja 1, 00100 Helsinki
Suomen Kansallisteatteri

Yleisön pyynnöstä: Red Nose Companyn ja Kansallisteatterin palkittu Aleksis Kivi palaa Suurelle näyttämölle!

Yleisön pyynnöstä: Red Nose Companyn ja Kansallisteatterin palkittu Aleksis Kivi palaa Suurelle näyttämölle! 

Red Nose Company ja Kamariorkesteri Avanti! tuovat näyttämölle Aleksis Kiven elämän ja teokset yhdessä paketissa. Sydämellisessä ja älykkäässä kavalkadissa ilmiömäinen näyttelijäduo Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama, haitaristi Niko Kumpuvaara ja Avantin jousikvartetti johdattavat katsojansa lennokkaalle retkelle läpi koko Aleksis Kiven elämän ja teosten. Marzi Nymanin upeat sovitukset luovat klassista ja kevyttä musiikkia yhdistelevään teokseen sibeliaanisia kaikuja.

Aleksis Kivi on komedia miehestä, josta tuli monumentti. Esitys liikkuu kansalliskirjailijaan liittyvien teemojen parissa rakkaudesta kuolemaan, eksistentialismista rahaan ja luonnosta nykymaailman ongelmiin. Esitys nostaa esiin myös kirjailijan vähemmän tunnettuja puolia sekä ihmisiä, joiden ansiosta Kivi saattoi olla se taiteilija, joka tahtoi olla.

Näyttämöllä nähdään tietenkin seitsemän veljestä ja Nummisuutarien Esko. Ansaitun paikkansa saavat myös Kiven vahvat naisroolit, kuten Lea, jonka nimeä kantavan näytelmän kantaesityksestä (1869) suomalaisen teatterin katsotaan alkaneen.

Riemastuttavan esityksen on ohjannut yhdessä näyttelijöiden kanssa Linda Wallgren. 

 

Kansallisteatteri

19.11.-2.12.2024

Kantaesitys  17.2.2022

Liput 23-55€ Lippupisteestä 

Kesto n. 2 h 25 min (sis. väliajan), suositusikäraja 14+