Red Nose Company: Mieletön | PERUTTU

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Red Nose Companyn Mieletön-esityksen ensi-ilta 26.1. klo 18 on valitettavasti peruttu. Uusi ensi-ilta on keskiviikkona 1.2. klo 18.00. Ensi-iltaan ostetut liput käyvät 1.2. esitykseen sellaisenaan ja niitä ei tarvitse erikseen vaihtaa.

Red Nose Companyn Mieletön-esityksen ensi-ilta 26.1. klo 18 on valitettavasti peruttu. Uusi ensi-ilta on keskiviikkona 1.2. klo 18.00. Ensi-iltaan ostetut liput käyvät 1.2. esitykseen sellaisenaan ja niitä ei tarvitse erikseen vaihtaa.

Mikäli uusi ajankohta ei sovi, voit hakea lippurahojen palautusta seuraavasta linkistä viimeistään pe 20.1.2023:
https://web.lippu.fi/palautus/

Jos haluat vaihtaa lippusi toiseen esityspäivään, otathan yhteyttä [email protected]

Muut esityspäivät:
ke 1.2.2023 klo 18.00
to 2.2.2023 klo 18.00
pe 3.2.2023 klo 18.00
la 4.2.2023 klo 18.00

Pahoittelemme aiheutunutta vaivaa!

--

Kun väsynyt perheenäiti ja meditoiva psykoterapeutti lähtevät tavoittelemaan valaistumista, on luvassa hulvattomia yhteentörmäyksiä ja absurdia klovnifilosofiaa.

Mieletön on hersyviä konflikteja henkisestä evoluutiosta.

Sortoa ylläpitävät rakenteet, tyytymättömyys, kiire, vallankäyttö, ahneus, ilmastonmuutos… Onko tässä kaikessa enää mitään mieltä? Secret (Amira Khalifa) ja Tiktak (Nora Raikamo) ovat saaneet maailman mielettömyydestä tarpeekseen. Secretin mielestä on aika siirtyä eteenpäin henkisessä kehityksessä ja Tiktak haluaa vain olla yhden päivän rauhassa kotiarjen pyörittämisestä ja perheen tarpeiden tyydyttämisestä. Yhdessä he lähtevät etsimään tietä kohti parempaa elämää.

Mikään vaatimaton parannus ei kuitenkaan kaksikolle riitä, vaan he haluavat tehdä jotain todella mieletöntä: he haluavat valaistua! Ja koska työnä on showbusiness, ei henkilökohtainen muutos ole heille suinkaan tarpeeksi, vaan tavoitteena on myös yleisön valaistuminen. He törmäävät pyrkimyksissään omaan egoonsa, kertakaikkiseen rajallisuuteensa ja oman persoonansa eri puoliin.

Ohjenuoranaan valaistumisen tiellä on Herman Hessen klassikkoteos Siddhartha (1930). Löytyykö vastauksia? Valaistuuko yleisö? Mikä vaikutus tapahtumien kulkuun on salaperäisen hiljaisella muusikolla (Jussu Pöyhönen)? Paraneeko maailma ja onko onnellisemman elämän salaisuus lopulta mielen tyhjentäminen vai täydellisesti hallittu, vastustajan yllättävä stopparilyönti tenniskentällä? Tule mukaan valaistumaan, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Esitys tulee olemaan joka tapauksessa ihan mieletön!

Työryhmän jäsenet ovat mielettömiä ammattilaisia. Amira Khalifa on tuttu TV-sarjoista ja elokuvista (mm. Uusi Päivä ja Maata meren alla). Nora Raikamo tunnetaan mm. Kansallisteatterin lavoilta. Esityksen musiikista vastaa mm. Suurlähettiläät -yhtyeestä tuttu Jussu Pöyhönen, ja hänet nähdään myös näyttämöllä. Ohjaajana toimii Red Nose Companyn ja Stella Polariksen näyttelijä Niina Sillanpää.

Näyttämöllä: näyttelijät Amira Khalifa ja Nora Raikamo sekä muusikko Jussu Pöyhönen
Ohjaus: Niina Sillanpää
Käsikirjoitus: Työryhmä
Valosuunnittelu: Juha Tuisku
Musiikki: Jussu Pöyhönen
Puvustus: Noora Salmi
Tuotanto: Red Nose Company / Inka Virtanen ja Kanneltalo
Kuva: Marko Mäkinen

Ikäsuositus: +14-v.
Kesto: n. 1h 45min + väliaika
Kieli: suomi