Valokuva Ryoji Ikeda, data-verse 2, 2019 (c) Tuomas Uusheimo / Amos Rex

Ryoji Ikeda

Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki
Amos Rex

Räjähdyksenomainen paljous ja pelkistetty viivapiirrosestetiikka, ääni ja äänettömyys, säikkyvä valo ja pimenevät kuvaruudut

Räjähdyksenomainen paljous ja pelkistetty viivapiirrosestetiikka, ääni ja äänettömyys, säikkyvä valo ja pimenevät kuvaruudut – japanilainen säveltäjä ja taiteilija Ryoji Ikeda valtaa Amos Rexin tarkan äänimaiseman ja liikkuvan kuvan keinoin.

Japanilaisen säveltäjä ja taiteilija Ryoji Ikedan (1966) teokset perustuvat tarkkaan äänimaisemaan ja liikkuvaan kuvaan. Taiteilija työstää kaikkia materiaalejaan säveltäjän tapaan. Oli sitten kyse äänitaajuudesta, fyysisestä tilasta, kuvapikselistä, datapisteestä tai sykkivästä valosta, Ikedalle ne ovat kaikki osa sävellysprosessia.

Amos Rexin arkkitehtuurin innostama näyttely koostuu viidestä installaatiosta, jotka käsittelevät maailmankaikkeuden näkymättömiä ulottuvuuksia ja haastavat havainnon rajoja. Viiden installaation joukossa nähdään kaksi uutta teosta, joiden lähtökohtana on ollut taiteilijan välitön kokemus maanalaisesta museostamme.

Näyttelyn on kuratoinut Terhi Tuomi. 

 

Amos Rex

27.9.2023-25.2.2024

Sisäänpääsy 0-20€