Valokuva (c) Juha Stenberg

Saara Haukipuro: Taidenäyttely

Pohjoisesplanadi 39, Akateeminen kirjakauppa, 2. krs, 00100 Helsinki
Café Aalto

Helsinkiläinen Saara Haukipuro käsittelee maalauksissaan ihmiselämän tunteita, tunnelmia ja värejä.

Helsinkiläinen Saara Haukipuro käsittelee maalauksissaan ihmiselämän tunteita, tunnelmia ja värejä. Teokset perustuvat jokainen omaan tarinaansa, sisältäen lukemattomia valoja ja vivahteita, raivoa ja rakkautta.

Saara on käyttänyt maalaustensa pohjina luonnonmateriaaleja kuten ruusuja, rantaheinää ja eukalyptusta yhdistettynä pohjamassaan ja sellakkaan. Näin syntyy kaaosmainen ja kolmiulotteinen alusta varsinaiselle värimaailmalle. Teosten syvyys syntyy erilaisten värikerrosten kautta. 
Kuvaelmien syvemmän luonteen pystyy kokemaan vasta tarkastelemalla pintaa erilaisissa valaistuksissa. Värimaailma on pyritty saamaan eläväksi ja ajatuksia herättäväksi. Useissa teoksissa pohjasta kuultaa pronssin, kullan ja kuparin sävyt.

Saaran taide sai alkunsa 1980-luvulla Oulun taidekoulusta aikana, jolloin öljyväreille ei ollut vaihtoehtoja todellisessa taiteessa. Tärpätinhuuruisissa autotalleissa ja heinikoissa syntyi lukuisia erilaisilla tekniikoilla luonnosteltuja öljyväriteoksia, jotka päätyivät sukulaisten seinille. Elämä vei kuitenkin eri urille, eikä taide nuorena aikuisena enää kuulunut suunnitelmiin. Sittemmin, suurten elämänmuutosten ja -kriisienkin myötä tuli aika etsiä ja toteuttaa omaa lahjaa ja unelmaa uudelleen. Saara on aikuisiällä maalannut oppilaana mm. Rooman Studio d`Arte Il Doppio Creativossa.

 

Café Aalto, Akateeminen kirjakauppa, 2. krs

1.-27.3.2023

Ma-pe klo 9-20, la klo 9-18, su klo 11-18

Vapaa pääsy