Salesvuo Syncopation | Perillä | Eero Koivistoinen Quartet – Jazz-Espa

Eteläesplanadi 1, 00130 Helsinki
Espan lava

Jazz-Espa on harvinainen ilmiö, jopa kansainvälisesti: tällaista määrää korkean tason artistien ilmaiskonsertteja kaupungin sydämessä ei löydy muualta!

Jazz-Espa on harvinainen ilmiö, jopa kansainvälisesti: tällaista määrää korkean tason artistien ilmaiskonsertteja kaupungin sydämessä ei löydy muualta!

Festivaaliohjelma sisältää 17 jazz-kokoonpanon konserttia – niin kokeellista kuin perinteistä soundia.

Tiistai 1. elokuuta 2023

Klo 13.00 | Salesvuo Syncopation
Uusi kotimainen jazzyhtye, Salesvuo Syncopation, luottaa akustisen jazzmusiikinperinteiseen ilmaisuvoimaan ja tukee vahvaan svengiin! Tomi Salesvuon uusia sävellyksiä sekä raikkaita jazzsovituksia kotimaisen musiikin klassikoista esittävä kokoonpano on koottu muusikkoystävyksistä, joilla on taustaa vuosien varrelta lukuisista eri yhteyksistä. Kokoonpanossa ovat mukana kotimaisen jazzkentän huiput Petri Puolitaival saksofoni, Mikko Helevä Hammond urut ja Tomi Salesvuo rummut.

Kokoonpanon julkaisemat Loft Sessions EP:t (Eclipse Music) ovat tarjonneet kuulijoille maistiaisia ensialbumin soundista ja svengistä. Marraskuussa julkaistu Loft Sessions Vol. 2 tarjoilee kuulijoille Tomi Salesvuon sävellyksiä trion sovituksin.

Bändin tuotannon julkaisuista vastaa tamperelainen Eclipse Music yhteistyössä Musiikkisato Oy:n kanssa ja trion esikoisalbumi Complete Loft Sessions julkaistaan toukuun 26. päivä.

Pope Puolitaival – saksofoni
Mikko Helevä – Hammond urut
Tomi Salesvuo – rummut

Klo 16.00 | Perillä
Grammy-palkittu rumpali Joe Peri on viime vuosina elävöittänyt puolisona, basisti Kaisa Mäensivun kanssa myös Suomen jazzareenoita New Yorkista kantautuvin virtauksin. Nyt Peri johtaa eturivin suomalaismuusikoista koostuvaa yhtyettä, joka sekoittaa musiikissaan jännittäviä grooveja ja toisiinsa kietoutuvia melodioita. Joe Peri ja Kaisa Mäensivu ovat jazzin pääkaupungissa New Yorkissa asuvia siellä aktiivisesti esiintyviä ja arvostettuja nousevan sukupolven muusikoita. Mm. Lady Gagan ja Tony Bennettin yhteisproduktion rumpalina toiminut Peri perusti pari vuotta sitten suomalaismuusikoiden kanssa oman yhtyeen, jonka debyyttilevy julkaistiin helmikuussa 2023.

Yhtyeen ilmavaan sointiin tuo syvyyttä mestaripianisti Jukkis Uotila sekä kaksi persoonallista ja omaäänistä saksofonistia, Max Zenger ja Joonatan Rautio.

Max Zenger – saksofoni
Joonatan Rautio – saksofoni
Jukkis Uotila – piano
Kaisa Mäensivu – basso
Joe Peri – rummut

Klo 17.30 | Eero Koivistoinen Quartet
Vuonna 2012 perustetun Eero Koivistoinen Quartetin yhteissoitto on hioutunut 10 vuoden aikana saumattomaksi. Monista huippukokoonpanoista tunnettujen muusikkojen svengi on ilmavaa, tiivistä ja napakkaa. Komppipari Jori Huhtalan ja Jussi Lehtosen groove vie kokonaisuutta upeasti, ja pianisti Alexi Tuomarila pääsee loistamaan. Kaiken yllä pörisee suvereenisti kotimaisen jazzin legendaarisimman muusikon, maestro Eero Koivistoisen saksofoni. Kvartetti on julkaisut kolme levyä: Hati Hati (2012), Illusion (2017) ja Diversity (2022).

Eero Koivistoinen – saksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut