Samae Koskinen

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Samae Koskinen on kulkenut tiensä kriitikoiden indie-suosikista suomipopin positiiviseksi toivon ja lohdun lähettilääksi.

Samae Koskinen on kulkenut tiensä kriitikoiden indie-suosikista suomipopin positiiviseksi toivon ja lohdun lähettilääksi.

Hän on monipuolinen taiteilija, joka tunnetaan parhaiten lauluistaan. Koskisen tekstit koskettavat ja mukana on aina huumoria. Kesähitti “Aurinko, ystävät ja kaljaa”, ystävyyden ylistys “Läski mulkku”, rakkauden ensi hetkistä kertova “Keltaista”, outsider-anthem “Spoon River” ja isyyden alkumetrejä sanoittava “Sinä” ovat tulleet tutuiksi radiokanavilta ja konserttilavoilta.

Koskinen aloitti uransa englanninkielisen indie-yhtye Sister Flon keulilta, mutta huomasi pian olevansa keskellä suomenkielistä soolouraa. Ensimmäisen levyn radiohitti “Hän asuu näillä kulmilla” ja sitä seuranneen Elossa-albumin Emma-ehdokkuus saivat pian jatkoa sarjasta hienoja lauluja ja konsertteja.

Tähän mennessä hän on julkaissut kahdeksan omaa nimeään kantavaa albumia, viimeisimpänä syyskuussa 2022 julkaistu Viima vie, joka osoitti artistin pystyvän edelleen pitkän uransa jälkeen uudistumaan ja puhuttelemaan kuulijoitaan.

Samae Koskinen on esiintynyt säännöllisesti myös televisiossa, muun muassa juontaen YLElle Ruoka-Suomi -dokumenttisarjan. Lisäksi hän on kirjoittanut lauluja Anna Puulle, Arttu Wiskarille ja Ellinooralle. Samae on myös vieraillut Ruger Hauerin ja Kauko Röyhkä & Riku Mattilan albumeilla ja tuottanut Jarkko Martikaista, Hero Dishonestia ja Circleä.

Malmitalon keikalla kuullaan artistin tuotantoa soolona uudesta vanhaan, puitteina tyylikäs mutta kotoisa konserttisaliympäristö.