Sebastian Reis Pendulum

Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki
MUU Helsinki Nykytaidekeskus

Sebastian Reisin yksityisnäyttely Pendulum MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa syntyy odottamattomista kohtaamisista ja ympäristön arvaamattomuudesta.

Sebastian Reisin yksityisnäyttely Pendulum MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa syntyy odottamattomista kohtaamisista ja ympäristön arvaamattomuudesta. 

Näyttelyn teokset ovat valokuvia, jotka on leikattu, maalattu ja kiinnitetty leikkisästi tilassa vapaasti seisoviin kolmiulotteisiin rakenteisiin.

Lähes päivälleen vuoden välein Reis todisti ensin tulivuoren purkausta ja vieraili sitten maailman suurimmassa luolassa. 6000 vuotta uinuneen Fagradalsfjall-tulivuoren purkaus tapahtui Islannissa Reisin ollessa siellä residenssissä, kun taas vierailu Grotta Gigantessa sattui taiteilijan astuttua erehdyksessä väärään bussiin. Reis päätyi Triesten pohjoispuolella sijaitsevaan kylään, jossa ystävälliset luolaoppaat päästivät hänet mukaan loppuunmyydylle kiertueelle.

Reisin näyttely tutkii erilaisia luonnonihmeitä, niiden kulttuurisia ulottuvuuksia ja maapalloa kaiken yhdistävänä tekijänä. Luonnonilmiöt esitetään usein ylevinä spektaakkeleina, mutta niiden omakohtainen kokeminen paljastaa ihmisen avuttomuuden.

Sebastian Reis (s. 1985, Itävalta) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka yhdistelee teoksissaan valokuvausta, maalausta ja veistoksellisia elementtejä. Teosten subjektiiviset kokemukset ovat syntyneet kulttuurihistoriallisten ja taidehistoriallisten tapahtumien synteesinä.

 

Muu Helsinki Nykytaidekeskus
3.-18.8.2024

Ti-pe 12.00-17.00

La-su 12.00-16.00

 

Vapaa pääsy