Seminaari: Solidaarisuus – myötäelämistä, apua ja jalkatyötä – Chile50-teemaisia tapahtumia Caisassa

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Keskustelua solidaarisuuden monista muodoista avataan erilaisista näkökulmista.

Keskustelua solidaarisuuden monista muodoista avataan erilaisista näkökulmista.

Solidaarisuuden toinen puoli on rasismi, joka ei kohdistu samalla tavalla kaikkiin ulkomaalaisryhmiin.

Mukana ajankohtaisessa ja askarruttavassa keskustelussa tutkija Tuija Saresma, toimittaja ja tietokirjailija Erique Tessieri, Suomen Somalia-verkoston puheenjohtaja Habiba Ali, Suomen chileläisen yhteisön edustaja, Arabikansojen ystävyysseura AKYS:in Sirkku Kivistö ja aktivisti Outi Popp. Juontajat: Telle Virtanen ja Juha-Pekka Väisänen. Yleisökysymyksiä ja keskustelua.

Kesto: 1,5 h
Ikäsuositus: sopii kaikille
Kieli: suomi/espanja
Vapaa pääsy
Sisältövaroitus: Chile50-teemaisten tapahtumien sisällöt voivat järkyttää herkkiä katsojia.

Väkivaltainen vallankaappaus Chilessä 11.9.1973 romutti maan demokratian ja aloitti 17 vuotta kestäneen sotilasdiktatuurin. Tuhansia toisinajattelijoita tapettiin, kymmeniä tuhansia kidutettiin ja sadat tuhannet lähtivät maanpakoon. Suomeenkin muodostui kiinteä chileläinen yhteisö.

Nyt, puoli vuosisataa käänteentekevien tapahtumien jälkeen, chileläisyhteisö tarjoilee laajan kulttuuritapahtumien sarjan, joka tuo esille muistoja ja tunteita tuolta ajalta. Samalla analysoidaan, miten Chilen tapahtumat vaikuttivat suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kulttuurikeskus Caisassa on lokakuussa aiheesta näyttelyitä, keskusteluita, seminaareja, elokuvia ja lasten työpajoja. Sisältövaroitus: Chile50-teemaisten tapahtumien sisällöt voivat järkyttää herkkiä katsojia.