Valokuva © Seurasaarisäätiö / Seurasaari Foundation

Seurasaaren juhannusvalkeat 2024

Värikkäitä kansallispukuja, taitavia kansantanssijoita ja pelimanneja, juhannussalon nosto, kokkojen loimua (jos ei ole metsäpalovaroitus voimassa).

Seurasaaressa juhlitaan keskikesää ja tehdään elävää kulttuuriperintöä näkyväksi! Vehreä kansanpuisto ja idyllinen museoalue luovat erinomaiset puitteet viettää juhannusta. Juhannusvalkeilla ihastuttavat värikkäät kansallispuvut, taitavat kansantanssijat ja pelimannit kokkojen roihutessa. (Metsäpalovaroituksen voimassaoloaikana kokkoja ei voida sytyttää).

Tienvarrella ihastellaan kädentyöntaitajia ja suomenhevonen Veikko ajureineen ajeluttaa juhlakansaa. Antin aukiolla nostetaan kaunis juhannussalko, Tanhu-Visa tanssittaa yleisöä ja työpajassa voi tehdä kukkaseppeleen. Lapset voivat osallistua lasten juhannussalon koristeluun, Minna Hokan Karutsapillityöpajaan ja kuunnella tarinallista esitystä ”Metsäseikkailu”, keinua kyläkeinuilla, tanssia lasten poloneesia ja ihailla lasten omaa kokkoa (sään salliessa) sekä kulkea Kettu Käreittären taikapolulla. Ketun roolissa teatteri-ilmaisun ohjaaja Iiris Autio.

Juhlassa kuullaan jazzin parista tunnetun vibrafonisti Panu Savolaisen ja legendaarisen kansanmusiikkiyhtyeen JPP:n yhteissoittoa, herkän ja hersyvän pelimanniyhtye Enkelin musisointia kokkojen loimussa (sään salliessa), viulutrio Figeleiden viulujen kaunista sointia sekä lauluntekijä, laulaja ja pillipiipari Minna Hokan luonnosta inspiroitunutta paimensoittoa. Tarinankertoja ja kansanlaulaja Anna-Maria Toivonen kertoo ”Joutsennaisen tarinan”, joka perustuu ikiaikaisiin muodonmuutostarinoihin, Seurasaaren Kansantanssijat liikkuvat ”Kuninkaantien karkeloiden” tunnelmissa ja illan päätteeksi pyörähdellään Ketaleen tahdittamissa juhannustansseissa sekä yöpoloneesissa, ohjaajana Jyrki Kokko (Tanhu-Visa).

Seurasaaren ulkomuseo

21.6.2024 
klo 17-01

Liput Ticketmasters.fi: Liput käsittelykuluineen 28 €, alle 12-vuotiaat maksutta.