Valokuva Helsinki Marketing / Helsingin yliopisto (c) Pinja Näkki

Shadow Fliers – Varjojen lentäjät

Pohjoinen Rautatiekatu 13, 00100 Helsinki
Luonnontieteellinen museo

Nautelankosken museossa Liedossa kesällä 2022 ihastuttanut kansainvälinen taidenäyttely Shadow Fliers - Varjojen lentäjät

Nautelankosken museossa Liedossa kesällä 2022 ihastuttanut kansainvälinen taidenäyttely Shadow Fliers - Varjojen lentäjät saapuu Luonnontieteellisen museon PopUp-parvelle kevään ajaksi.

Näyttely on kuvataiteilija ja Philadelphian taideyliopiston kuvataiteiden ohjelmajohtaja Rebecca Saylor Sackin, Luonnontieteellisen keskusmuseo Luomuksen akatemiatutkija Thomas Lilleyn sekä tietokirjailija, runoilija ja Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön tutkija Mia Röngän yhteishanke. Näyttely yhdistää taidetta ja luonnontiedettä kuvatakseen lepakoiden, ihmisten ja muiden eliöiden yhteiseloa.

Nautelankosken rannalla, Aurajoen varrella, on sijainnut vesimylly keskiajalta saakka. Viimeisin ja nykyään Nautelankosken museoon kuuluva mylly rakennettiin vuonna 1807. Rakennus on pitkään tarjonnut kodin vesisiipalle – lepakkolajille, jota Lilley on myllyllä tutkinut pitkään. Vesimyllyn ympäristö, luonnonsuojelualue ja joenvarsi tarjoavat elinympäristön myös pohjanlepakoille, pikkulepakoille ja korvayököille, jotka saalistavat joen yllä ja sen ympäristössä lentäviä hyönteisiä. Lepakot ovat eläneet alueella ihmisten kanssa asutuksen alkamisesta saakka.

Luonnontieteellinen museo, PopUp -parvi 

24.1. – 30.4.2023

Ti-pe klo 10-17, la klo 10-18, su klo 11-17

Sisäänpääsy 8-18€, alle 7-v. vapaa pääsy