Valokuva Kohta Taidehalli (c) Justinas Vilutis

Shallow Springs

Työpajankatu 2 B, rakennus 7, 3. krs, 00580 Helsinki
Kohta

Shallow Springs -näyttelyllä on kolme kuraattoria: Kohtan toiminnanjohtaja Anders Kreuger ja taiteilijat Jaakko Pallasvuo ja Miša Skalskis.

Shallow Springs -näyttelyllä on kolme kuraattoria: Kohtan toiminnanjohtaja Anders Kreuger ja taiteilijat Jaakko Pallasvuo ja Miša Skalskis. Yhdessä he ovat valinneet kaksitoista taiteilijaa – kolme jokaisesta Baltian maasta ja kolme Suomesta. Osaa taiteilijoista voi pitää ‘nuorina’ tai ‘uransa alussa olevina’, jotkut ovat olleet nuoria jo pidempään.

Kohtan päätös järjestää Suomessa ja Baltiassa toimivien taiteilijoiden yhteisnäyttely on solidaarisuuden ele, jonka taustalla vaikuttaa Venäjän aloittama hyökkäyssota ja sen erinäiset vaikutukset ympäröiviin seutuihin. Asialla on pragmaattiset ja tunnepitoiset puolensa. Ja kun kerran Kohta toteuttaa ”geopoliittisen” näyttelyn, voi yksinkertainen vastaavuus toimia kunnioituksen osoituksena: sama määrä taiteilijoita jokaisesta osallistuvasta maasta.

Taiteilijat: Gabrielė Adomaitytė, Māris Ārgalis, Milla Aska, Marikki Hakola, Madlen Hirtentreu, Elvyra Kairiūkštytė, Miska Kukkohovi, Daria Melnikova, Rait Prääts, Anna Škodenko, Viktor Timofeev, Justinas Vilutis.

 

Kohta Taidehalli

13.4.-22.6.2023 ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-16

Avajaiset 12.4. klo 18-20

Vapaa pääsy

 

”Shallow Springs” on järjestetty yhteistyössä Liettuan Ruotsin, Suomen ja Tanskan kulttuuriattasean kanssa sekä Liettuan kulttuuri-instituutin tuella