Small size days

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Annantalolla juhlitaan jälleen pienten lasten oikeutta taiteeseen ja kulttuuriin.

Annantalolla juhlitaan jälleen pienten lasten oikeutta taiteeseen ja kulttuuriin.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna kansainvälisen Small Size Network -verkoston sata jäsentä ympäri maailmaa tarjoaa taide-elämyksiä 0–6-vuotiaille lapsille ja heidän aikuisilleen. Small size days muistuttaa siitä, että taide on merkityksellistä ja tarpeellista meille ihmisille ihan pienestä pitäen.

Verkoston kautta pääsemme yhteyksiin erimaalaisten toimijoiden ja lasten kanssa. Yhteisenä teemana vuonna 2024 on Tree Stories, Puun tarinat, joita voi katsella Small size -verkoston Facebook- ja Instagram-kanavissa koko tapahtuman ajan.

Annantalo tarjoaa juhlaviikonloppuna maksuttomia esityksiä ja työpajoja vauvoille, taaperoille ja heidän aikuisilleen. Erityisvieraana meillä on belgialainen musiikkiteatteri Klankennest.

Annantalon Small size days

pe 26.1. klo 9.00 ja 10.30 | Q-teatteri: Lahja
Miltä tuntuu saada lahja tai antaa sellainen toiselle? Vaikka ihan pienikin. Mitä kaikkea lahja voi olla? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Q-teatterin Lahja-esityksessä.
Ikäsuositus: 1–3-v
Kesto: 30 minuuttia

la 27.1. klo 10.30 ja 12.30 | Uinuva puu: vauvojen värikylpy
Miltä talvisen metsän värit tuntuvat ja tuoksuvat? Uinuuko mänty talvipakkasilla? Herättääkö keltainen aurinko sen? Uinuva puu -värikylpyyn voi osallistua 4–10 kk ikäinen vauva aikuisen kanssa. Tavoitteena on nautiskella yhdessäolosta aisteja hellivän toiminnan ohella.

su 28.1. klo 10.30, 12.30 ja 14.00 | Klankennest: Baby Concert
Kaksi muusikkoa vievät vauvat, taaperot ja heidän vanhempansa tarttuvan ja liikuttavan musiikin maailmaan. Liikkumalla rytmisesti, laulamalla ja tarjoamalla erilaisia melodisia ja rytmisiä kuvioita Klankennest luo vuoropuhelua lasten kanssa.
Kesto 30 min

Esityksiin on vapaa pääsy. Ilmoittautuminen aukeaa Annantalon verkkosivujen tapahtumakalenterissa sunnuntaina 7.1. klo 8.

Small size verkosto perustettiin vuonna 2007, ja sen jäsenet ovat Artistic International Association Small sizen jäseniä. Yhdistys tukee ja kehittää esittäviä taiteita 0–6-vuotiaille ja sen ohjelmassa on koulutusta, tutkimuksia, taidetapahtumia ja yhteistyöprojekteja. Yhdistykseen voi liittyä taidelaitos, järjestö, yhdistys tai yksittäinen henkilö mistä päin maailmaa tahansa. Vuodesta 2013 verkosto on kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterijärjestö ASSITEJin jäsen.

Small size verkoston suomalaisia jäseniä ovat Annantalo, Lastenkulttuurikeskus Aurora, Lasten Taidefestivaali Hippalot, Lastenkulttuurikeskus Pessi, Tanssiteatteri Auraco, Loiske ensemble, Nukketeatteri Sampo, Teatteri Ilmi Ö., Kuulas festivaali ja Anne Lihavainen.

Annantalon tuottaja Katariina Metsälampi on verkoston monivuotinen puheenjohtaja.