Sound’s Hidden Journey Under Nordic Waters

Suomenlinna B 28, 00190 Helsinki
Pohjoismainen kulttuuripiste Suomenlinna

Sound’s Hidden Journey Under Nordic Waters (suom. Äänen salainen matka pohjoisissa vesissä) on taideprojekti

Suomenlinnassa esitetään huhtikuussa moniulotteinen ääni-installaatio, jonka ovat luoneet pohjoismaiset taiteilijat Laila Skovmand (DK), Petri Kuljuntausta (FI) ja Jens L. Thomsen (FO).

Sound’s Hidden Journey Under Nordic Waters (suom. Äänen salainen matka pohjoisissa vesissä) on taideprojekti, joka perustuu uraauurtavalle vedenalaisen äänimaiseman tutkimukselle taiteellisesta näkökulmasta.

Ääniteos havainnollistaa miltä tuntuu, kun äänet liikkuvat vedessä neljä kertaa nopeammin kuin ilmassa ja millaista on olla kokonaan pinnan alla, äänien ympäröimänä. Teoksen mukana voit syventyä ääniin ja kokea vedenalaista luontoyhteyttä kuivalla maalla. 

Teoksen toteutuksesta vastaavat äänitaiteilijat luovat ainutlaatuisia äänimaisemia yhdessä ääniteknikko Roma Komarin kanssa nauhoitetuista vedenalaisista väreilyistä. Teoksen mukana pääset Atlantin syviin luoliin, Grönlannin hiljaisiin vuonoihin ja Saanajärven (Sánajávri) pinnan alle. Taiteilijoiden tulkinnat häilyvät filosofian, tieteen, myyttien, etiikan ja estetiikan rajapinnoilla.

Ääniteos tarkastelee ihmiskunnan suhdetta veteen ja herättää kysymyksiä siitä, miten luontoyhteys vaikuttaa ihmisiin. Sukella mukaan vedenalaiseen äänimaisemaan, jota ei ole aiemmin esitetty yleisölle!

Taideinstallaation lisäksi pääset tutustumaan myös kokoonpanon taiteilijoista tehtyihin dokumentteihin, jotka kuvattiin ääninauhoituksien rinnalla. Dokumentit ovat kuvanneet Karin Pennanen, Benjamin Hesselholdt ja Peter Sørensen.

 

Pohjoismainen kulttuuripiste, Suomenlinna

13.-20.4.2024

Ti & to 11.00-19.00

Ke, pe-la 11.00-15.00

Vapaa pääsy