Spring Awakening

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Spring Awakening -musikaali osana Helsingin kaupungin toiseen asteen kulttuuripolkua toukokuussa 2024 Savoy-teatterissa!

Spring Awakening -musikaali osana Helsingin kaupungin toiseen asteen kulttuuripolkua toukokuussa 2024 Savoy-teatterissa!

Kallion lukio ja Stadin AO toteuttavat Steven Saterin käsikirjoittaman, Duncan Sheikin säveltämän ja Sami Parkkisen suomentaman musikaalin, joka antaa äänen paineiden alla eläville nuorille. 1800-luvun lopun ja nykypäivän yhteisöt kulkevat teoksessa rinnakkain, lomittain ja toisiaan peilaten. Aikuisten pelko erilaisuudesta pyrkii tukahduttamaan nuorten elämänjanon; pimeä ja paha selitetään normein oikeaksi ja samalla nuorten aito tiedonhalu ja tarve ymmärtää itseä ja muita tuomitaan vääräksi. Musikaali nostaa nämä epäoikeudenmukaisuudet tarkasteltaviksi ja haastaa ne musiikin, teatterin ja tanssin huimalla yhteistyöllä!

Työryhmä on käsitellyt teoksen tematiikkaan kuuluvia rankkojakin aiheita, kuten itsemurha ja kuolema, (perhe)väkivalta, vallan ja seksuaalisuuden väärinkäyttö, mutta myös nuorten keskinäinen luottamus, huolenpito ja hyvää rakentavan muutoksen mahdollisuus. Opiskelijoiden tulkinta teoksesta uskoo rakkauteen näyttäen sen voiman, joka epävarmuudenkin keskellä saa nuoren sydämen jaksamaan ja jatkamaan kohti tulevaa.

Suosittelemme teosta yli 14-vuotiaille ja kannustamme tutustumaan teokseen etukäteen esim. täältä: Spring Awakening – Wikipedia

ILMAISET ESITYKSET SAVOY-TEATTERISSA:
ma 13.5. ensi-ilta klo 19.00
ti 14.5. klo 10.00 ja klo 15.00
ke 15.5. klo 10.00 ja klo 15.00
to 16.5. klo 13.00 ja klo 18.00
pe 17.5. klo 12.00

HUOM! Vapaa pääsy, mutta lippu tarvitaan. Hankithan lipun ennakkoon Savoy-teatterin lippuluukulta (0 €) tai Lippu.fi-verkkokaupasta (0 €). Lippu.fi:n myyntipisteissä kulut ovat 3 € / tilaus, R-kioskeilla 3 € / tilaus + 1 € / lippu. Yli 20 hengen ryhmävaraukset suoraan Savoysta puh. 09-31012000 (avoinna ke-pe klo 15.30-17.30) tai [email protected]. Ennakkolipulla sisään viimeistään 10min ennen esityksen alkua. Tämän jälkeen mahdollisesti tyhjäksi jääneet paikat täytetään liputtomilla asiakkailla. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska saliin ei pääse myöhässä.

Lisätietoja: [email protected]
https://www.instagram.com/kallioawakensatspring/
https://www.instagram.com/kallionlukio/
https://www.hel.fi/fi/kasvatus-ja-koulutus/kallion-lukio
https://www.facebook.com/KallionLukio

Ohjaus: Annemari Untamala; Koreografia: Maiju Kuivalainen; Orkesterin johto: Hanna Kivimäki; Laulujen ohjaus: Joonas Tuominen; Lavastuksen ohjaava opettaja: Milja-Maaria Terho ja Kasperi Mäki-Reinikka; Hiusalan ohjaavat opettajat: Johanna Taskinen ja Taija Turkia; Puvustuksen ohjaavat opettajat: Sirpa Ahonen, Anu Kaukola, Katja Roivas ja Marika Vanhatalo.

Kesto n. 2 h 20 min, sisältää sisältää lyhyen tauon.