Valokuva Sami Mannerheimo

Stadin juhlaorkesteri

Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Maunula-talo

Stadin juhlaorkesteri nousee Maunula-talon lavalle kaksituntisen musiikkitarjonnan kera!

Rytmimusiikista ammentava orkesteri esittää svengaavia ja sielukkaita pääasiassa instrumentaalisia tulkintoja tutuista ja vähemmän tunnetuista kappaleista. Repertuaarista löytyy kappaleita yli genrerajojen aina jazzin, folkin, rockin ja populäärimusiikin ääreltä elokuvamusiikin klassikoihin ja latinalaiseen musiikkiin asti.
 

Orkesterin riveissä on ennenkin nähty ja kuultu lukemattomia ykkösrivin muusikoita, eikä tämän vuoden kokoonpano poikkea linjasta:

Didier Selin toimii tämänkertaisen Stadin Juhlaorkesterin kapellimestarina. Hän on vaikuttanut maailmalla menestyneen Nicole Willis & The Soul Investigatorsin ja lukuisten muiden artistien musiikkituottajana (mm. Yona, Kari Tapiiri, Jimi Tenor, MC Taakibörsta, Ceebrolistics). Didier on myös valtakunnallisesti arvostettu DJ ja oli perustamassa kansainvälisesti arvostettua Timmion Records -levymerkkiä.

Jan Pethman (rummut) on ansioitunut mm. Ultra Bran, Maija Vilkkumaan ja The Hypnomenin rytmittäjänä, jonka tahdissa muutkin muusikot pääsevät poikkeuksetta loistamaan osaamisellaan.

Kaj ”Kaitsu” Kääriäinen (kitara, laulu) on tehnyt vuosien varrella pitkän ja vaikuttavan uran etenkin Plutonium 74:n ja Lohkareen riveissä, mutta keikkailee aktiivisesti myös itsenäisesti eri puolilla Suomea. Hän vetää aika ajoin lauluosuuksia Stadin Juhlaorkesterissa.

Kokenut ja monipuolinen John Vihervä (basso) on jättänyt jälkensä lukuisiin bändeihin, kuten Club Merano, Accu, Käsityöläiset ja Stratovarius, joista jälkimmäistä hän oli perustamassa. Vihervä on soittanut myös Pepe Willbergin, Ben Granfeltin ja Tommi Läntisen yhtyeissä.

Sergio Picasso (bassoklarinetti) tuo taitavalla soitollaan kokonaisuuteen mukaan vahvoja vaikutteita etenkin Espanjasta, jossa hän on aiemmin elämässään asunut ja musisoinut.

Mikael Kakko (piano, kosketinsoittimet) on tämänkertaisen Stadin Juhlaorkesterin salainen ase ja suurelta yleisöltä piilossa ollut helmi, joka on vain antanut odottaa pääsyään estradeille.

 

Vapaa pääsy.