Stoa Queer Square – Nuorten Pride-etkot

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Stoan aukio juhlii ylpeänä Pridea sateenkaaren värein keskiviikkona 26.6.2024 klo 16–19!

Stoan aukio juhlii ylpeänä Pridea sateenkaaren värein keskiviikkona 26.6.2024 klo 16–19!

Luvassa on erilaisia värikkäitä työpajoja katutaiteesta kankaanpainantaan ja kynsitaiteesta kylttien tekoon. Tunnelmaa tapahtumaan luo DJ MORA.

Sanataiteesta pääsee nauttimaan Queer-runoillassa, johon voit myös valmistella oman esityksesi. Tule kokeilemaan myös sirkusta tai nyrkkeilyä, ilmaise pronominisi rintanapein ja voita bingosta herkullisia ja värikkäitä palkintoja!

Paikan chillailuun tarjoaa Kauppakeskus Itiksen lounge. Stoan aukiolta saat kaiken tarvittavan fiilistä myöten lauantaiseen Pride-ilotteluun, nähdään siellä!

Tapahtuma on suunnattu n. 13—25-vuotiaille, ja se on maksuton. Ravintola Box Stoa on auki tapahtuman ajan.

OHJELMASSA:

Bingo
Tervetuloa pelaamaan ja voittamaan kivoja palkintoja! Tapahtuman aikana voit tulla myös vapaasti rupattelemaan ja vaihtamaan kuulumisia etsivien nuorisotyöntekijöiden kanssa.

DJ MORA
DJ soittaa musiikkia ohjelmanumeroiden tauoilla ja luo tunnelmaa koko tapahtuman ajan. DJ MORA on Helsingin klubiskenestä tuttu non-binary -artisti.

Kaverikoirat
klo 16.30-18.30

Tule viettämään rauhoittumishetki tapahtumahulinan keskellä kennelliiton kaverikoirien kanssa! Koiria pääsee rapsuttelemaan ja silittelemään klo 16.30-18.30.

Itis Lounge & Pronominipinssipaja (Kauppakeskus Itis)
Tule luomaan ”Tilaa olla sinä”-pinssi pronomini-pinssipajaan ja kerro oma tarinasi!

Kasvomaalausta, sateenkaarevia siirtotatuointeja & pop-up nyrkkeilykokeilu
Pisteellä pääset kasvomaalaukseen sekä tekemään sateenkaarevia, väliaikaisia tatuointeja. Lisäksi pisteellä on mahdollisuus kokeilla nyrkkeilyä.

Kylttipaja
Tule ideoimaan sloganeja ja valmistamaan omannäköisiä kylttejä lauantain Pride-kulkuetta varten! Maalit, tussit, pahvit ja pensselit löytyvät paikan päältä. Voit myös ottaa mukaasi omia kylttitarvikkeita.

Kynsitaidepiste
Kynsitaidepisteessä nuoret taiteilijamme luovat tavallisilla kynsilakoilla upeita manikyyrejä, kaikissa sateenkaaren väreissä! Piste toimii vuoronumeroin, koska jonotusaika voi olla jopa yli puoli tuntia, joten saavuthan paikalle ajoissa!

Paremman huomisen paraati -työpaja
Tervetuloa Paremman huomisen paraati -non-stop -työpajaan klo 16-18. Luvassa on unelmointia, tanssia ja rekvisiitan rakennusta Pride-kulkuetta varten.

Pride-Rusettipaja
Tule tekemään itsellesi oman pride-lippusi värin inspiroima rusetti! Työpajassa on myös mahdollista askarrella muitakin somisteita pride-lippujen väreissä.

Queer-runoilta
Queer-runoilta on tila kaikenlaisille taiteen muodoille: runoudelle, performanssille, musiikille sekä kuvataiteelle. llloissamme on open mic, jossa voi esiintyä millä tahansa kielellä ja haluamallaan taiteen muodolla.

Sateenkaareva printtipaja
Pajassa pääset koristelemaan tekstiilejä upeilla sateenkaarevilla vinyyliprinteillä! Jaossa on rajallinen määrä kierrätyskangaskasseja. Voit ottaa painettavaksi myös oman kassin, paidan tai muun ohuehkon tekstiilin.

Sateenkaarihylly presents
Sateenkaarihyllyn pop up -pisteeltä saat parhaat vinkit LGBTQIA+ kirjallisuudesta, ja voit lainata luettavaa mukaan kotiin.

Värikäs graffapaja
Pajassa pääset testaamaan eri graffitityylejä Stoan aukion katutaideseinällä.

Värikäs sirkuspaja
klo 16-18

Tule mukaan Sirkus Magentan värikkääseen sirkuspajaan! Luvassa matalan kynnyksen sirkusohjausta ja erilaisten sirkusvälineiden kokeilua. Ohjaajina toimivat Sirkus Magentan sirkusohjaajat.

Lisäksi Matteuksen kirkolla sateenkaarikahvila, jossa pihapelejä, korupaja ja katuliiduilla taiteilua. Korupajassa voit tehdä Pride-aiheisia koruja ja katuliitupajassa voit piirtää liiduilla omat Pride-terveisesi sateenkaaripolkuun.

Stoa Queer Square-tapahtuman häirintäyhdyshenkilön on Elina Kouhia, hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 040 5771167