Valokuva Tenho Restobar (c) Emmi Uimonen

SunJazz: Emmi U. Trio

Helsinginkatu 15, 00500 Helsinki
Tenho Restobar

SunJazz: Emmi U. Trio - levynjulkaisukeikka + Tenho Jazz Jam

SunJazz: Emmi U. Trio - levynjulkaisukeikka + Tenho Jazz Jam

Pianisti Emmi Karoliina Uimosen Emmi U. Trio soittaa Tenhossa uuden Junassa-albuminsa levynjulkaisukiertueen ensimmäisen keikan.

Musiikki on Uimosen pianotriolle säveltämää, sovittamaa ja sanoittamaa akustista laulaja-lauluntekijäjazzia, jonka suomenkielisissä laululyriikoissa kuuluu samaan aikaan juuri tämä hetki ja ajattomuus. 

Uimosen seesteinen laulu rakentaa siltaa suomalaisen lauluntekijäperinteen, 1960-70-luvun vasemmistolaislaulujen hengen ja jazzin välille, joka on levyn kantava tyylilaji. Musiikissa kuuluu vahvasti niin afroamerikkalaisen ja brasilialaisen rytmimusiikin kuin suomalaisen kansanmusiikin vaikutteet.
Levyn lauluissa kuuluu inhimillisyyden rosoinen kauneus, kysymykset, joille ei ole vastausta, itsemääräämisoikeuden loukkaamattomuus ja sotien loppumisen kaipuu. Kappaleiden sovituksissa on annettu tilaa laulujen tarinoille ja jazzin arvomaailmaa kunnioittaen jokaisen soittajan improvisaatiolle ja istrumentaaliselle kerronnalle, joista Uimonen on halunnut pitää jokaisen keskenään tasavertaisen tärkeässä roolissa.
 

Tenho Restobar

26.3.2023 klo 19-22

Vapaa pääsy, konsertin jälkeen ilta jatkuu jazz-jameilla klo 21.45 asti.