SunJazz: Joonas Haavisto & Kestutis Vaiginis - Moon Bridge -levynjulkkarikeikka

Helsinginkatu 15, 00500 Helsinki
Tenho Restobar

Jazzduo Joonas Haavisto & Kestutis Vaiginis juhlistavat levynsä Moon Bridgen julkaisua!

Jazzduo Joonas Haavisto & Kestutis Vaiginis juhlistavat levynsä Moon Bridgen julkaisua!

Duon yhteinen historia sai alkunsa syksyllä 2006, kun Joonas osallistui Vilnassa järjestettyyn kansainväliseen soolopianokilpailuun Jazz Improvizacija. Kilpailun ratkettua suotuisasti Joonaksen kannalta olivat järjestäjät kutsuneet illan jameihin Liettuan eturivin jazzmuusikoita. Musiikillinen yhteys löytyi vaivatta Kestutiksen ja Joonaksen välille ja sieltä asti ystävykset ovat soittaneet kiertueita niin duona, kvartetin kuin kamariorkesterinkin kanssa. Lokakuussa 2022 he päättivät toteuttaa yhteisen unelmansa ja lähtivät äänittämään debyyttilevy Moon Bridgen Oslon legendaariselle Rainbow Studiolle. Levyn julkaisee japanilainen Eight Islands levy-yhtiö.

Moon Bridge albumi sisältää molempien muusikoiden sävellyksiä sekä kaksi heidän sovitustaan Wayne Shorterin ja Billy Strayhornin kappaleista. Duon soundi vaihtelee sakraaleista tiloista villeihin ryöpytyksiin. Kristallin kirkkaat melodiat yhdistettyinä Baltian melankoliaan luovat pohjan tämän dynaamisen duon vuoropuhelulle.

Molemmat muusikot ovat luoneet näkyvää kansainvälistä uraa omien yhtyeidensä kanssa. Kestutis on tehnyt yhteistyötä mm. David Kikoskin ja Mike Sternin kanssa ja esiintynyt mm. North Sea Jazz Festivaalilla. Steinwayn artistirosteriin kuuluva Joonas on puolestaan kiertänyt ympäri maailmaa trionsa kanssa esiintyen mm. Blue Note Jazz Clubilla New Yorkissa ja Tokyo Jazz Festivaalilla Japanissa.

Tenho Restobar

30.6.2024
Klo 19-21

Vapaa pääsy