SunJazz: Sauros-Wilde Duo

Helsinginkatu 15, 00500 Helsinki
Tenho Restobar

Suomalainen saksofonisti Adele Sauros ja ranskalainen kitaristi Wilfried Wilde tutkivat saksofoni-kitara -duon mahdollisuuksia.

Suomalainen saksofonisti Adele Sauros ja ranskalainen kitaristi Wilfried Wilde tutkivat saksofoni-kitara -duon mahdollisuuksia. 

He yhdistävät musiikilliset persoonallisuutensa dynaamiksi sävellyksiksi. Duo on perustettu vuonna 2023 Sveitsissä kun muusikot soittivat yhdessä Focusyear 2023 -yhtyeessä.

Wilfried Wilde on kitaristi ja säveltäjä, joka on kotoisin Saint-Severistä, Ranskasta ja asuu tällä hetkellä Baselissa, Sveitsissä. Viime vuodet hän on esiintynyt pääasiassa Espanjassa, jossa hänellä on useita projekteja, jotka ovat julkaisseet albumeita, kuten: Wilfried Wilde Quintet: "Oscilenscope" (2015), kaksi bassottoman trion WIZ-johtajana - "WIZ" (2021) ja "Mosaico" (2023), LOIROS - "Loiros" (2019) ja "Back From The Edge" (2023).


Adele Sauros on yksi Suomen ja Euroopan jazz-skenen aktiivisimmista saksofonisteista, säveltäjistä ja yhtyeiden johtajista. Hänellä on useita yhtyeitä, joiden kanssa hän keikkailee ympäri Eurooppaa, kuten Adele Sauros Quartet, Katu Kaiku, JAF Trio ja Jonathan Bäckström Quartet. Hänet on palkittu lukuisilla palkinnoilla ja vuonna 2021 hän sai Emma-palkinnon vuoden parhaasta jazz albumista rumpali Olavi Louhivuoren kokoaman Superposition -yhtyeen kanssa.

 

Tenho Restobar

14.7.2024

19.00-21.00