Valokuva Antti Ignatius

Superpluck-klubi 2023

Tapahtuma peruttu
Pohjoinen Rautatiekatu 9, 00100 Helsinki
Sibelius-Akatemia, R-talo

Miltä musiikki kuulostaa ja tuntuu kehossa?

Miltä musiikki kuulostaa ja tuntuu kehossa? Miten soittamisen tai nuottikuvan visuaalisuus vaikuttaa kokemukseeni musiikista? Hahmotanko musiikkia tai soittimeni eri tavoin silmät kiinni tai auki? Olet lämpimästi tervetullut ihmettelemään näitä teemoja kanssamme Musica novan Superpluck-klubille 6.3.2023

Superpluck-klubi tarjoaa kohtaamisia ja keskustelua aikamme suomalaisen, japanilaisen ja espanjalaisen musiikin sekä musiikin kokemiseen – kuuntelun ja soittamisen – keskeisesti liittyvän moniaistisuuden äärellä. Aistien, aistimisen, ruumiillisuuden ja tunteiden yhteenkietoutuminen on osa nykymusiikin ilmaisua.

Superpluck-triossa soittavat Eija Kankaanranta, kantele, Rody van Gemert, kitara ja Assi Karttunen, cembalo. Musica novan taiteellinen johtaja Tuuli Lindeberg johdattelee keskusteluun. Tilaisuudessa kuullaan useita kantaesityksiä, ja klubin vieraina tavataan tällä kertaa säveltäjät Juha T. Koskinen ja Mioko Yokoyama sekä japanilaisen kulttuurin asiantuntija, klarinetisti Reetta Näätänen. Klubin kesto on n. 1,5 tuntia.