Valokuva Tímea Karkiss

Tímea Karkiss: Arte Musiva

Kaisaniemenkatu 10, 00100 Helsinki
Liszt-instituutti

Galleria U:ssa on esillä mosaiikkitaiteilija Tímea Karkissin vanhoilla tekniikoilla, käsin rikotuista kivistä ja lasista tekemää nykymosaiikkitaidetta.

Galleria U:ssa on esillä mosaiikkitaiteilija Tímea Karkissin vanhoilla tekniikoilla, käsin rikotuista kivistä ja lasista tekemää nykymosaiikkitaidetta. 

Tímea Karkiss valmistui mosaiikkitaiteilijaksi Euroopan tunnetuimpiin kuuluvasta Scuola Mosaicisti del Friuli -mosaiikkikoulusta (Spilimbergo, Italia) vuonna 2004. Karkiss valmistaa mosaiikkeja roomalaisen ja bysanttilaisen kulttuurin vanhoilla tekniikoilla, käsin rikotuista kivistä ja mosaiikkilasista. Hän käyttää teoksissaan perinteisiä materiaaleja ja menetelmiä, mutta luo silti niihin nykyaikaisen tunnelman.

”Koen tarvetta luoda jokapäiväisestä arkitodellisuudesta erottuvan maailman ja sitä vastaavan visuaalisen kielen. Teoksillani haluan kutsua katsojat osaksi tietynlaista ilmapiiriä, tunnelmaa, joka on pikemminkin aistittavissa kuin ymmärrettävissä, ja jossa he voivat paeta ympäröivää maailmaa ja paineita sopeutua siihen, sekä tulla osaksi toisenlaista olemassaoloa, vaikka vain hetkeksi.” – Tímea Karkiss

 

Liszt-instituutti, Galleria U

7.–28.6 & 5.–30.8.2024

Ma-pe 10–18

 

Avajaiset 6.6.2024 klo 18.00

Näyttelyn avaa metropoliitta Ambrosius, Helsingin ortodoksisen hiippakunnan emerituspiispa

Ilmoittautuminen avajaisiin:  https://forms.office.com/e/dKFUEqV7ut

(Tilaisuudessa valokuvataan ja kuvia voidaan käyttää Liszt-instituutin viestinnässä.)

Vapaa pääsy