Taiteiden yö: Grande Mahogany, MODEM & Pikku Papun Orkesteri – Malmin tapahtumakesä

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Taiteiden yönä Ala-Malmin puiston lavalle nousevat hekumallisesta synapopistaan tunnettu MODEM, lasten suosikki Pikku Papun orkesteri ja svengaavalla rockillaan illan kruunaava Grande Mahogany.

Taiteiden yönä Ala-Malmin puiston lavalle nousevat hekumallisesta synapopistaan tunnettu MODEM, lasten suosikki Pikku Papun orkesteri ja svengaavalla rockillaan illan kruunaava Grande Mahogany.

Taiteiden yö saapuu valaisemaan Malmia huippumusiikilla ja hauskoilla työpajoilla. Tule tekemään taidetta ja nauttimaan keikoista Malmitaloon ja Ala-Malmin puistoon! Tapahtumiin on vapaa pääsy.

OHJELMA:

klo 15–18
Taito ry: Päristin non-stop -työpaja

Päristin nonstop -työpajassa lapset askartelevat oman hauskan pienen soittimen, josta lähtee hykerryttävä ääni. Pajan aikana suunnitellaan, piirretään ja väritetään oma ilme soittimelle ja värkätään soitin kasaan. Soitin rakentuu ilmapalloista ja jäätelötikuista

klo 15–18
Malmimarkkinat

Malmimarkkinat kokoaa paikalliset toimijat, järjestöt ja palveluntarjoajat yhteen Ala-Malmin puistoon esittelemään toimintaansa.

klo 16–17
Pikku Papun Orkesteri

Supersuosittu Pikku Papun Orkesteri esiintyy Taiteiden yönä Malmilla!

Pikku Papun Orkesterin konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin. Myös riemunkiljahtelu ja tanssiminen on sallittua – jopa toivottavaa!

klo 16–18.30
Taivuttele ja kieputtele rautalangasta

Tule mukaan vääntämään taidetta rautalangasta koko perheen voimin!

Paikka: Työväenopisto, ompeluluokka, 1 krs.

klo 16–19
Pienperheyhdistys: Pimeässä hohtavat kivet -työpaja

Askelma pimeässä, mutta mikä tuolla loistaa? Se on ohikulkijaa ilahduttava, pimeässä hohtava kivi, joka valaisee polkusi ja herättää hymyn huulillesi!

Paikka: Ala-Malmin puiston työpaja-alue

klo 16–20
Elävän mallin non-stop-työpaja

Työväenopiston työpajassa piirretään elävän mallin croquis’ta eri välineillä. Voit tulla piirtämään klo 16 ja 20 välillä silloin, kun sinulle sopii ja luokassa on tilaa.
Paikka: Työväenopisto, kuvanveistoluokka, 2. krs

klo 16.30–19
30 vuotta pimiötyötä Malmitalolla – Fotogrammityöpajat

Fotogrammi on valokuva, jonka valmistamiseen ei ole käytetty kameraa, eli ne tehdään pimiössä hyödyntäen eri esineitä tai asioita. Tule kokeilemaan työväenopiston työpajaan!

Paikka: Työväenopisto, valokuvausluokka, 2. krs

klo 17.30–18.30
Kesän muistoja – Taiteiden yön yhteislaulut

Malmitalolla lauletaan yhdessä Taiteiden yönä. Tule mukaan laulamaan yksin tai ystäväsi kanssa!

Paikka: Työväenopisto, musiikkiluokka, 2. krs

klo 18–19
MODEM

MODEM on hekumallisen dystooppista suomenkielistä synapoppia luova yhtye, jonka muodostavat Tytti Roto ja Ville Valavuo.

Kaksikon omavarainen äänitys- ja julkaisuprojekti sai alkunsa, kun italokauhuelokuviin ja Minimal wave -levymerkin katalogiin uppoutuminen yhdistyi rumpukoneiden ja analogisyntikoiden innoittamaan musiikilliseen kokeiluun.

Ensimmäinen virallinen MODEM-julkaisu Elokuvia / Autofiktio 12″ single ilmestyi keväällä 2022 Ilona Lehtosen ohjaaman sinemaattisen musiikkivideon saattelemana. Yhtyeen debyyttialbumi ilmestyy huhtikuussa 2024 ja albumin ensimmäinen single “Kamera” julkaistiin helmikuun 2024 alussa.

klo 20-21
Grande Mahogany

Malmin taiteiden yö huipentuu Grande Mahoganyn svengaavaan rockiin, jota on verrattu Jimi Hendrixin psykedeeliseen soitantaan!

Wah-wah-pedaalit ovat aina matkassa, kun uusi rock-lupaus Grande Mahogany luo pyörteilevää sekoitusta sielukkaista rytmeistä, svengaavista melodialinjoista ja sähköistävistä riffeistä.

Grande Mahogany heijastaa musiikillisten pioneereiden henkeä, rikkoen rajoja ja loihtien äänen, joka on kyllästetty funkin, vaihtoehtorockin, RnB’n ja psykedelian raikkaudella.