Valokuva Saija Nironen

Talvipuutarhan muusat, kukka-aiheisia kollaasiteoksia

Hammarskjöldintie 1 A, 00250 Helsinki
Talvipuutarha

Kuvataiteilija Saija Nirosen kukka-aiheisia kollaasiteoksia Talvipuutarhassa 1.5. - 16.5 2024 .

Talvipuutarhan muusat 

Suomen pitkän, pimeän, lumisen ja loskaisen talven keskellä Talvipuutarha on kuin pelastava keidas, jonne tulen usein aistimaan kesän ja tropiikin vehreyttä. 

Pohjolan talvikausi on itselleni aina haasteellinen: onnekseni olen löytänyt taiteen tekemisen sen voittamiseen! Eläkkeelle jäätyäni luovuuteni ”puhkesi kukkaan” ja teoksiini ilmestyi kukkatarhoja eri vuodenaikojen inspiroimana. 

Muusa edustaa nykyään taiteellisen innoituksen symbolihahmoa. 

Muusa -naiseni kehittyivät kollaaseiksi erilaisia materiaaleja, tekniikoita ja värielementtejä yhdistellen. Teoksissa on käytetty monotypia -painotekniikkaa, kangas-, tapetti- ja paperikuoseja, akryyli- ja vesivärejä sekä tusseja. 

Talvipuutarhan Muusat kuvastavat luonnon ja kukkien hidasta, hieman aristelevaakin heräämistä kevään valoon ja lämpöön, säikähdystä takatalven yllättäessä jo kevään kynnyksellä. Kukkaloiston keskelläkin on oltava vielä hieman varuillaan ennen puhkeamista täydelliseen kukoistukseen. 

Teetän teoksistani myös samettityynyjä ja erikokoisia, laadukkaita kasseja. Lisätietoja kansiossani ja Facebookissa CreateArt -products ryhmässä. 

Saija (Saya) Nironen, luonnon inspiroima kuvataiteilija 

[email protected]

Facebook CreateArt -products Instagram @sayanarte @createartproduct

Näyttely avoinna Talvipuutarhan aukioloaikoina:

ma-to 10-16

pe suljettu

la-su 10-16

Vapaa pääsy, tervetuloa!