Valokuva Tanja Nyo

Tanja Nyo: Europe is My Name

Kristianinkatu 16, 00170 Helsinki
Asbestos Art Space

Tanja Nyon maalauksissa viitataan eurooppalaiseen kirjallisuuteen, ajan kuviin ja kulttuuri-ilmiöihin.

Tanja Nyon maalauksissa viitataan eurooppalaiseen kirjallisuuteen, ajan kuviin ja kulttuuri-ilmiöihin. Ne käyvät polveilevaa dialogia proosan, runouden, sarjakuvien ja tietokirjojen kanssa.  

Eurooppalaisuus on kuitenkin vain esimerkki, ei näyttelyn teema. Tarkemmin kyse on lukuidentiteetistä. Kirjat on kylvetty kulttuurisen identiteetin multiin ja muurattu sen peruskiviin.Tässä ajassa intensiivisen lukemisen kokemus on muuttunut ja osin kadonnut. DIY-pikaluvulla vaihdamme tarvittaessa mullat ja peruskivet, ja yksilökulttuurissa jokaiselle on muokkaantunut oma kulttuurinen muistinsa. Nyon teokset esittävät yhden pohjois-eurooppalaisen 70-luvulla lukemaan oppineen ihmisen kulttuurista muistia: "Siinä on Eurooppaa kuten olen sen lukenut silloin ja nyt."

Tanja Nyo on valmistunut taidemaalariksi Helsingissä vuonna 2018. Hän asuu ja työskentelee Porvoossa.  “Koen taiteilijan etuoikeutetuksi tehtäväksi toimia yhteiskunnan tarkkailijana, tulkkina ja muistina, ja tämä ajatus projisoituu myös maalauksiini.

 

Asbestos Art Space

19.4.-1.5.2024

Vapaa pääsy