Valokuva Visualisointi Simon le Roux

Tanssiteos Anybody's Architecture: Vedenväki

Capellanranta 1, 00580 Helsinki
Pars Pro Toto

Ismo-Pekka Heikinheimon koreografia tuo Kalasatamaan merellistä fantasiaa kahdeksasta planeettaa muistuttavasta kivipallosta koostuvan veistoksen yhteyteen.

Anybody’s Architecture: Vedenväki on Ismo Dance Companyn tanssiteos viidelle tanssijalle Capellanrannan rantaportaikossa sijaitsevan veistoksen yhteyteen. Taiteilija Alicja Kwaden Pars Pro Toto -veistos koostuu kahdeksasta planeettaa muistuttavasta kivipallosta, joissa näkyy elämän muinainen syntyprosessi ja ajan kulku. 

Koko perheelle suunnattu tanssiteos tuo merellistä fantasiaa pohjoismaisista kivilajeista hiottuun taideteokseen. Eteenpäin virtaava ja energinen koreografia laajentaa ja syventää veistoksen merkityksiä ja sen suhdetta ympäristöönsä tarinallistamisen kautta. 

Veistoksen kivipallot voivat mielikuvitusta käyttäen muuttua vaikkapa rantakiviksi tai rantapalloiksi. Niiden päälle ilmestyy vedenväkeä, merenneitoja ja -miehiä. Ne ovat värikkäitä olentoja, jotka liikkuvat sulavan tarkasti ja ihmeellisesti musiikkia tulkiten. 

Teoksen musiikillinen maailma on luotu yhdistäen akustisia ja sähköisiä soittimia sekä ääniä luonnosta. Musiikkia voisi luonnehtia maailmanmusiikiksi, jossa on vivahteita eri maiden kansanmusiikeista, teknosta ja elektronisesta musiikista. 

 

Ismo Dance Company

Koreografia, konsepti ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo 

Tanssijat: Taru Aho, Antti Nieminen, Meri Pajunpää, Johannes Purovaara ja Marjukka Savolainen

Musiikki: Jouko Kyhälä 

Veistos: Alicja Kwade 

Arkkitehtuuriasiantuntija: Simon le Roux 


Ajankohta: 23.7. –31.7.2024 (paitsi 26.7. ei esitystä) 

Esitykset kaikkina päivinä klo 13, klo 15 ja klo 17  


Esityspaikka: Capellanranta, rantaportaikko, Kalasatama, Helsinki. 

Kesto noin 20min

Vapaa pääsy

Säävaraus