Tauko! – kiireetön kädentaitojen työpaja – Huovutettu saippua

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Tauko! -taidepajoissa arki rikastuu helposti haltuun otettavilla kädentaidoilla, jotka ovat samalla ekologisempia arjen valintoja.

Tauko! -taidepajoissa arki rikastuu helposti haltuun otettavilla kädentaidoilla, jotka ovat samalla ekologisempia arjen valintoja.

Syksyn pajoissa syvennytään työstämään materiaaleja kiireettömästi ja luodaan kauniita käyttöesineitä. Kokeillaan, mihin kaikkeen lampaanvilla taipuu, ja tutkitaan luonnonvärien herkullista maailmaa. Osassa pajoista on mukana vierailevia asiantuntijoita.

ke 13.9. klo 17-19 Huovutettu saippua
Märkähuovuttaminen on perinteinen käsityömenetelmä ja mieltä rauhoittava tekniikka. Pajassa huovutetaan oma ekologinen saippua. Mukana asiantuntijana on käsityöopettaja Tiina Mikkelä, joka kertoo villan vaiheista lampolasta huovutushetkeen.

ke 11.10. klo 17-19 Villapaidan uusi elämä
Villa on suomalaisille arkinen materiaali, tuttu neulotuista villasukista huovutettuihin huopikkaisiin. Pesukoneessa huovutetut kierrätysvillapaidat ja sarkavillapalaset saavat nyt uuden elämän käyttöesineenä. Huovutettu pohja koristellaan huovutusneulalla ja käsin ompelemalla.

ke 8.11. klo 17-19 Luonnonvärien laboratorio
Mistä kaikesta luonnonvärit saavat alkunsa? Miten voit tehdä omia värejä kotioloissa? Tutkimme yhdessä lumoavaa luonnonvärien maailmaa. Pajassa keitetään, sekoitetaan, siivilöidään ja lopuksi maalataan itse tehdyillä väreillä.

ke 13.12. klo 17-19 Kankaan värjäys luonnonväreillä: perinteitä ja uusia tuulia
Vaate- ja tekstiiliteollisuuden valmistamisprosessit kuormittavat luontoa. Voivatko luonnonvärit tarjota uusia, parempia vaihtoehtoja? Tutustumme luonnon väriaineilla kankaan värjäämiseen ja keskustelemme uusista menetelmistä. Mukana asiantuntijana on käsityönopettaja ja tekstiilitaiteilija Tupu Mentu.

Ohjaajat: Chloé Mahy-Hulkko ja vierailevat asiantuntijat
Paikka: Stoan galleria / terraario
Kesto: 120 min per kerta
Kieli: suomi, ranska ja englanti
Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.
Lisätiedot: [email protected]