Tauko! – kiireetön kädentaitojen työpaja

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Pysähdytään hetkeksi kiireen keskellä. Tauko! -taidepajoissa arki rikastuu helposti haltuun otettavilla kädentaidoilla, joiden kautta opitaan samalla tekemään ekologisempia arjen valintoja.

Pysähdytään hetkeksi kiireen keskellä. Tauko! -taidepajoissa arki rikastuu helposti haltuun otettavilla kädentaidoilla, joiden kautta opitaan samalla tekemään ekologisempia arjen valintoja.

Taiteellisen tekemisen lomassa 15.2. ja 12.4. on tilaisuus kuulla vierailevia asiantuntijoita. Tauko! -taidepajoissa on lupa kysyä, keskustella ja unelmoida. Kevään pajoissa puhutaan mm. vastuullisista vaatteista ja tekstiilien uudesta elämästä sekä mehiläisten tärkeästä roolista kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa.

Ohjaaja: Chloé Mahy-Hulkko
Vierailevat asiantuntijat: yhteistyössä Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen kanssa
Paikka: Stoan galleria / terraario / Stoan aukio
Kesto: 120 min per kerta
Kieli: suomi, ranska ja englanti
Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.

ke 15.2. klo 17–19 Stoan galleriassa
Korjaa ja koristele! – Vastuulliset vaatteet

Ota mukaan oma vaate, jonka olet halunnut korjata ja herättää uuteen loistoon! Opetellaan korjaustekniikoita ja kirjotaan koristeita langoilla. Käytämme koristelussa kierrätyslankoja. Jos omaa vaatetta ei ole mukana, on pajassa myös tarjolla kierrätystekstiilejä.

Toiminnallisen ja vuorovaikutteisen alustuksen vetää Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ympäristöasiantuntija Anu Hakala. Puheenvuoron aiheena mm. vaatteiden elinkaaren pidentäminen ja laadun tunnistaminen.

ke 15.3. klo 17–19 terraariossa
Tawashi – punottu pesusieni: tekstiilien uusi elämä

Kun lempitekstiili ei enää ole korjattavissa, voi sille löytyä uusi elämä toisessa muodossa. Tawashi on japanin kieltä ja tarkoittaa pesusientä. Työpajassa tehdään nollahukka-pesusieniä kierrätystekstiilejä käyttäen. Valmistetaan itse myös pieni Tawashin kutomisalusta, jota voit käyttää kotona yhä uudelleen.

ke 12.4. klo 17–19 terraariossa
Mehiläisvahaa kahvikupissa: mehiläisten merkityksestä

Mehiläisistä on moneksi, ja siksi niistä on syytä myös puhua! Työpajassa käsitellään mehiläisvahaa, joka on luonnon oma tuote ja taipuu myös monenlaiseen käyttöön. Keskustelun lomassa valetaan kierrätyskahvikuppeihin mehiläisvahakynttilät. Kynttilän valo ja tuoksu tuovat mielenrauhaa.

Mukana Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ympäristöasiantuntija Leena Nukari, joka kertoo mehiläisten ja pölyttäjien roolista monimuotoisuuden ylläpitäjänä.

ke 10.5. klo 17–19 terraariossa
Kestävämpi piknik! – Ekologinen eväspakkaus

Kevään tullen on aika taas retkeillä. Unohdetaan kertakäyttöpaketit, foliot ja turha muovin käyttö, ja tehdään itse ekologinen mehiläisvahakelmu. Helposti puhdistettava kankainen mehiläisvahapakkaus kestää useita käyttöjä, on kevyt kantaa mukana ja sen saa myös helposti kompostoitua.