Valokuva Taurus Consort / John Constable: Salisbury Cathedral from the Bishop's Grounds (Wikimedia Commons)

Taurus Consortin ensikonsertti: Say All for Me

Sammatintie 5, 00550 Helsinki
Paavalinkirkko

Taurus Consort vie kuulijan ensikonsertissaan Tatu Erkkilän johdolla englantilaisen renessanssin ja partsong-perinteen maailmaan.

Taurus Consort vie kuulijan ensikonsertissaan Tatu Erkkilän johdolla englantilaisen renessanssin ja partsong-perinteen maailmaan.

Herkän ja monimuotoisen renessanssipolyfonian jäljet kuuluvat vielä romantiikan ajan brittisäveltäjien moniäänisissä laulusarjoissa ja yksittäisissä teoksissa.

Keskiaikaisten katedraalien kaikuun sävelletyn liturgisen musiikin ja tunteikkaiden madrigaalien vastapainona ovat 1800- ja 1900-luvun säveltäjien valitsemat puhuttelevat runotekstit.

Mm. Byrd, Tallis, Elgar, Vaughan Williams

 

Sanna Korpi, sopraano
Maija Rautasuo, sopraano
Jasper Leppänen, altto
Niilo Erkkilä, tenori
Tatu Erkkilä, baritoni
Justus Pitkänen, basso

Taurus Consort on vuonna 2023 perustettu helsinkiläisten laulajien yhtye. Yhtyeen ihanteena on englantilainen vocal consort -perinne, jossa korostuu laulajien muuntautumiskyky ja herkkä yhteissointi. Ohjelmisto käsittää musiikkia renessanssista 1900-luvulle.

Yhtyeen jäsenet työskentelevät monipuolisesti laulajina. Heitä voi kuulla säännöllisesti sekä solistitehtävissä ympäri Suomen että helsinkiläisten huippukuorojen ja -yhtyeiden riveissä (mm. Suomen Kansallisoopperan kuoro, Somnium Ensemble, Helsingin Kamarikuoro, I Dodici).

 

Paavalinkirkko

26.11.2023

18.00-19.00

Vapaa pääsy, ohjelmamaksulla (10€ alkaen Mobilepaylla tai käteisellä) voit tukea yhtyeen tulevaa konserttitoimintaa