Teini-Pää & Rosita Luu – A la Malmi

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

A la Malmin toukokuisessa klubi-illassa nähdään tarttuvalla nössöpunkilla ihastuttanut Teini-Pää ja ennakkoluulottomasti omassa sulatusuunissaan eri genrejä sulatteleva Rosita Luu.

A la Malmin toukokuisessa klubi-illassa nähdään tarttuvalla nössöpunkilla ihastuttanut Teini-Pää ja ennakkoluulottomasti omassa sulatusuunissaan eri genrejä sulatteleva Rosita Luu.

Nössöpunk & teenage dream – siinäpä kertakaikkisen hurmaava kaksinaisuus. Teini-Pää on pöhköpopin sanansaattaja, jonka nynnyilypunk on ehtinyt ihastuttaa jo monia keikkalavoilla. Yhtyeen musiikissa koukuttavat popmelodiat yhdistyvät amerikkalaisten autotallien perukoilla rämistelevien bändien soundeihin. Teini-Pään kappaleissa ihastutaan, haaveillaan ja tehdään tarkkasilmäisiä huomioita elämästä.

Teini-Pään koukuttava tyylitaju kaahailee kepeästi aina mukaan tempaavien railakkaiden rallien kautta harmonisen mollivoittoisen kaihoisaan poljentoon. Kaiken liimana toimii vaivattomuus ja vaaleanpunaisen purukumin lailla tarttuvat melodiat. Teini-Pää on ihanaa kesäöiden musiikkia, garagerockin ja powerpopin aineksin maustettu kujertelu etenee säröisten kitaraliidien saattelemana kertakaikkisen vaivattoman hurmaavasti – Teini-Pää on taivaallista kimaltelua.

Debyyttialbumi Maailma kyllä odottaa ilmestyi Soit Se Silti -levy-yhtiön julkaisemana tammikuussa 2022. Yhtye on vakuuttanut kuulijansa aiemmin pienjulkaisuilla, jotka onkin kaikki loppuunmyyty. Albumi keräsi ilmestyttyään hurjan määrän positiivisia arvioita. Se nostettiin Radio Helsingin viikon levyksi ja albumin ”Heartbreaker”-kappale YleX Nosteessa -biisiksi. Yhtye on keikkaillut levyn ilmestymisen myötä ahkerasti ja ihastuttanut yleisöään niin klubeilla kuin lukuisilla festivaaleilla. Teini-Pää julkaisee toisen albuminsa alkukeväästä 2023.

Rosita Luu on monipuolinen artisti, jonka albumeilla on kuultu kaikuja niin glam rockista, popista, elektronisesta musiikista, soulista, jazzista kuin kantristakin. Monipuolisuus ja uteliaisuus lauluntekijänä onkin yksi artistin tavaramerkeistä sanoituksien lisäksi. Lyriikoiden pohjavire on ihmisyyttä, erheitä ja isoja tunteita syvästi ymmärtävä, eikä Rosita Luun maailmassa mikään ole mustavalkoista tai pyhää.

Rosita Luu on saanut kiitosta ja suitsutusta etenkin kappaleidensa sanoituksista. Rosita Luu -nimen takaa löytyy sooloprojektina yhtyeen aloittanut Merita Berg sekä viisihenkiseksi kasvava eheä yhtye. Rosita Luun Samettisuu-albumi oli ehdolla Emma-gaalassa Kriitikoiden valinta- ja Vuoden yleisöäänestys -kategorioissa vuonna 2021. Samainen levy listattiin julkaisuvuonnaan mm. Soundin Vuoden kotimainen albumi -listan sijalle kolme. Artisti on julkaissut kolme albumia, joista tuorein, jälleen suitsutusta kerännyt Maaginen elävä ilmestyi helmikuussa 2022.