Terén Brno: Pieniä vierailuja – SAMPO Festivaali

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Pieniä vierailuja on teatteriesitys lapsille, heidän vanhemmilleen ja kaikille, jotka rakastavat vierailuja toisten luona.

Pieniä vierailuja on teatteriesitys lapsille, heidän vanhemmilleen ja kaikille, jotka rakastavat vierailuja toisten luona.

Melko erikoinen emäntämme asuu yhdessä eläinten, sienten ja uniolentojen kanssa. Hän hauduttaa väriaineita kukista, yrteistä ja mausteista ja pitää maalaamisesta. Maalatessaan hän on joko hiljaa tai mutisee itsekseen. Hän toivottaa sinut mielellään tervetulleeksi kotiinsa, jossa voit katsella hänen maalauksiaan, istua alas ja nauttia tästä ihmeellisestä tapaamisesta. Voit vapaasti maalata ja nauttia kupillisen mehua.

Pieniä vierailuja on yritys näyttää asioita läheltä. Voit kokea värin luomisen hetken, tuntea kuinka paperi imee värin, katsoa kuinka sivellintä pidellään, kuinka se liukuu pinnalla ja kuinka se vastustelee. Esitys on kurkistus tuttuihin ja yksinkertaisiin asioihin, jotka kuitenkin lähemmin katsoen puhuvat ihmeiden kielellä. Esitys etenee vuoropuheluna taidemaalari ja kuvittaja Veronika Vlkován ja nukkenäyttelijä ja lavastaja Robert Smolíkin välillä. Se on vuoropuhelua näyttelyn ja teatterin rajalla.

Kesto: 60 min
Ikäsuositus: 4+
Kieli: sanaton

Liput: 15 €
Lipunmyynti: Nukketeatteri Sampo.
Varaukset ja tiedustelut: nukketeatterisampo.fi/esityskalenteri | p. 020 735 2235 | [email protected].

Taiteilija Robert Smolík on omistautunut luomaan nukkeja, kuvituksia ja lavastuksia. Hän on työskennellyt elokuvien nukkien parissa ja ollut ehdolla tsekkiläisen elokuva-alan palkinnon saajaksi lavastuskategoriassa. Hän on työskennellyt useiden teattereiden ja teatteriryhmien kanssa. Smolík asuu Jičínissä, missä hän on perustanut nukketeatterin. Tällä hetkellä hän toimii apulaisprofessorina DAMU:n soveltavan taiteen ja nukketeatterin laitoksella.

Taiteilija Veronika Vlková on lastenkirjojen kuvittaja. Hän on työskennellyt paljon taiteilija Jan Šrámekin kanssa. Kaksikko on voittanut kirjoillaan muun muassa Vuoden kuvittaja -palkinnon Tšekin Grand Designissa 2020. Vlková työskentelee Brnon taiteiden tiedekunnassa.