Valokuva Anni Taponen

The Bitter Tears of Petra von Kant

Hietaniemenkatu 7B, 00100 Helsinki
NoName Theatre

Rainer Werner Fassbinderin kulttiklassikkonäytelmä kertoo yhteensovittamattomasta rakkaudesta.

Rainer Werner Fassbinderin kulttiklassikkonäytelmä kertoo yhteensovittamattomasta rakkaudesta.

Kuuluisan muotitaiteilija Petra Von Kantin "Kitsch und Kunst"-budoaarissa/ateljeessa vain kauneus on sallittu. Kreivittären suhteita hänen uskolliseen ja palvovaan palvelijaansa Marleneen, alistuvaan parhaaseen ystäväänsä Sidonieen, kiivaaseen tyttäreensä Gabiin ja etäiseen äitiinsä Valerieen leimaavat niin hyväksikäyttö kuin mukavuus. Mutta vait! Mikä loisto tuolla ikkunassa? Se itä on, ja Karin häiriötekijä! Se on rakkautta ensisilmäyksellä, joka johtaa mustasukkaisuuteen, ristiriitoihin ja katkeriin kyyneliin. 

Voiko rakkaus silti voittaa? Voiko Petra nousta epätoivon ja alkoholismin kourista ja aloittaa puhtaalta pöydältä elämänsä naisen kanssa vai onko kaikki jo menetetty?

 

Tämän vuoden 1972 näytelmän on kehuttu olevan Fassbinderin päivittämä versio Thomas Mannin klassikosta "Kuolema Venetsiassa". Se on kertomus yhteensovittamattomasta rakkaudesta, jossa voimasuhteiden tasapaino vaihtuu kerta toisensa jälkeen. 

 

Ohjaus: Matthew Paines

Näyttelijät: Elizabeth Whitney, Evelina Califano, Georgia Younger, Delphine Laniesse, Esteri Hellgrén & Jessica Calonius

 

NoName Theatre

11.-19.5.2024

Liput 17,60/22€ Holvi Shopista

Suositusikäraja 15 vuotta

Esitys on englanninkielinen