Valokuva Iida Antola (c) Juanita Romero

The Truth About Love

Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki
Musiikkitalo

The Truth About Love - sopraano Iida Antolan ja pianisti Kirill Kozlovskin levynjulkaisukonsertti

The Truth About Love - sopraano Iida Antolan ja pianisti Kirill Kozlovskin levynjulkaisukonsertti

Taiteen merkitys vaikeina aikoina on aina ollut pysyä optimistisena, tuoda lohtua ja antaa ihmisten kokea yhteenkuuluvuutta. Erityisesti aikana, jolloin maailma on kriisissä, ihmisiä puhuttelee musiikki, joka herättää toivoa.

Konsertin ohjelmisto koostuu kolmesta laulusarjasta, jotka sävellettiin Toisen maailmansodan alkaessa: Benjamin Brittenin “Cabaret Songs” (1937-39), Viktor Ullmannin “5 Liebeslieder nach Ricarda Huch” (1939) ja Olivier Messiaenin ”Chants de terre et de ciel” (1938). Toinen maailmansota oli läsnä kaikkien näiden säveltäjien elämässä: sodan alkaessa 1939 Messiaen rekrytoitiin Ranskan lääkintäjoukkoihin ja hän joutui sotavangiksi Stalag VIII-A-leirille. Britten vietti useamman vuoden elämästään Yhdysvalloissa paossa sotaa ja palattuaan Iso-Britanniaan julistautui pasifistiksi. Juutalaistaustainen Ullmann pidätettiin vuonna 1941 ja teloitettiin Auschwitzissa vuonna 1944.

Vaikka ajan painostava tunnelma välittyy myös musiikista, teokset ovat rakkauden ja toivon suuria puolestapuhujia. Kaikkien kolmen laulusarjan suurin yhdistävä teema on rakkaus, josta juontuu myös nimi “The truth about love”. 

 

Iida Antola, sopraano
Kirill Kozlovski, piano

 

Musiikkitalo, Camerata-sali

19.3.2023 klo 18-19.15

Liput 10-20€ Ticketmasterista