Valokuva © Anne Haapanen / TSV

Tiedeklubi: Lepakot ihmisen muokkaamassa maailmassa

Kirkkokatu 6, Helsinki
Kirkkokatu 6, Helsinki

Tieteellisten seurain valtuuskunnan luotsaamat Tiedeklubit tarjoavat kiinnostavia keskusteluja eri tieteenaloilta.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan luotsaamat Tiedeklubit tarjoavat kiinnostavia keskusteluja eri tieteenaloilta. Tiedeklubeja on järjestetty vaihtelevissa kahviloissa ja kirjakaupoissa vuodesta 2019 ja niiden ohjelma syntyy yhteistyössä tieteellisten seurojen kanssa. Kevään 2023 Tiedeklubit järjestetään Helsingin Kruununhaassa sijaitsevassa Tieteiden talon Tiedekahvilassa (Kirkkokatu 6, Helsinki). Tiedeklubeille on vapaa pääsy, mutta istumapaikkoja on rajallinen määrä.

Huhtikuun Tiedeklubi järjestetään 26.4.2023 klo 17-18. Ohjelmasta vastaa Suomen lepakkotieteellinen yhdistys.

Miten yöelämään sopeutuneet lepakot pärjäävät valaistussa maisemassa? Onko ihmiselle jotain hyötyä lepakoiden ruokavalion tuntemisesta? Lepakoiden elämästä ja sopeumista erilaisiin olosuhteisiin opitaan jatkuvasti uutta. Ihmistoiminta vaikuttaa luontoon monin tavoin, mikä voi heikentää lajien elinehtoja ja toisaalta avata uusia mahdollisuuksia rinnakkaiseloon.

Lepakoista ihmisen muokkaamassa maailmassa keskustelevat akatemiatutkija Thomas Lilley ja intendentti Veronika Laine. Juontajana toimii Suomen lepakkotieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Eeva-Maria Tidenberg.

Tiedekahvila
26.4.2023 klo 17-18

Vapaa pääsy