Timi Järvivuori & Kaikuva Kulkue

Timi Järvivuori & Kaikuva Kulkue-yhtyeen tavoitteena on tuoda kansanmusiikki, romanimusiikki ja laulelmat raikkailla sävyillä nykypäivään.

Timi Järvivuori & Kaikuva Kulkue-yhtyeen tavoitteena on tuoda kansanmusiikki, romanimusiikki ja laulelmat raikkailla sävyillä nykypäivään.

Bändi koostuu osittain Orkestra Suora Lähetys -kokoonpanon jäsenistä, jotka tunnetaan Samuli Edelmanin musiikillisena taustajoukkona vuosina 2017–2022.

Yhteistyö Samuli Edelmanin kanssa oli upea matka ja oppimiskokemus, mutta nyt oli aika lähteä tekemään jotain omaa. Näin syntyi Kaikuva Kulkue. Albumin työstämisen aloitettiin kesäkuussa 2023. Levy koostuu Timille lapsuudesta tutuista lauluista, jotka pääosin ovat Arvo Valde Palmrothin musiikillista perintöä. Levyllä kuullaan lisäksi muutama ajaton klassikko. Myös Samuli Edelmann vierailee albumilla laulussa Kohtalon tiellä.

Haluamme korostaa musiikin moninaista merkitystä tunteiden, tarinoiden ja kokemusten välittäjänä sekä edistää Suomessa taidetta, kulttuuria ja luovuutta. Haluamme tuoda takaisin kadonneita lauluja, jotka ovat olleet haihtumassa pois keskuudestamme. Toivomme, että levy voisi olla ajaton teos, joka kulkee sukupolvelta toiselle säilyttäen perinteet, musiikin, romanikulttuurin sekä valtakulttuurin moninaisen rikkauden.

Bändin tulkinnat kutsuvat kuulijat matkalle läpi erilaisten tunnetilojen ja tarinoiden, luoden samalla uutta ilmettä perinteiseen romanimusiikkiin.

Timi Järvivuoren laulusta on sanottu, että se on yhtä aikaa uskottavaa, haurasta ja voimakasta. Moniulotteisella laulullaan Timi Järvivuori haluaa tuoda esiin elämän kaikuja: sen kauneutta, melankoliaa, raadollisuutta ja toivoa.

Kaksi vuotta sitten Timi Järvivuoren ystävä, näyttelijä-laulaja Samuli Edelmann ehdotti Timille omaa nimeä kantavan albumin tekemistä tärkeistä lapsuuden lauluista. Timin elämässä lapsuudesta asti kaikuneet laulut ovat peräisin Arvo Valte Palmrothilta, joka oli Kauhajoella vuonna 1916 syntynyt tunnettu, arvostettu kansanlaulaja, lauluntekijä ja maallikkosaarnaaja. Hänen laulujaan ovat aiemmin levyttäneet muun muassa Anneli Sari, Markus Allan ja Taisto Tammi.

Palmrothin lauluja varten Järvivuori kokosi ympärilleen sielukkaan kokoonpanon, johon kuuluu Orkestra Suora Lähetys -yhtyeestä tunnettuja huippumuusikoita.

"Olen innoissani siitä, että olen saanut tallentaa näitä lapsuuteni tuttuja lauluja levylle, jotka ovat Arvo Valte Palmrothin arvokasta perintöä. Olin kuusivuotias, kun kuulin näitä lauluja ensimmäisen kerran, ja lauloin niitä nuorempana paljonkin. Haluan varmistaa, että Palmrothin hienot laulut elävät osana kulttuuriamme ja välittyvät tuleville polville. Albumilla olemme pyrkineet tuomaan esille romanimusiikin, vanhan kansanmusiikin, iskelmän ja laulelman parhaat puolet sovittaen ne raikkaasti tähän päivään.

Toivomme, että tämä musiikki voisi olla ajatonta ja kulkea sukupolvelta toiselle säilyttäen perinteitä ja erilaisten kulttuurien moninaista rikkautta. Toivomme innolla tulevia kohtaamisia ja mahdollisuutta esittää näitä lauluja juuri teille”, sanoo Timi Järvivuori.

Timi Järvivuori & Kaikuva kulkue:
Timi Järvivuori – laulu
Antti Kivimäki – basso
Tomi Saikkonen – rummut
Valtteri Bruun – kitara
Jari Kokkinen – harmonikka

Konsertti on osa Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston tukemaa Meidän Uusimaa -konserttikokonaisuutta.