Valokuva Kiasma (c) Jenni Nurminen

Tom of Finland: Rohkea matka

Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki
Nykytaiteen museo Kiasma

Maailman tunnetuimpiin suomalaistaiteilijoihin kuuluva Tom of Finland on kuuluisa omaleimaisesta tyylistään ja ikonisista kuvistaan.

Maailman tunnetuimpiin suomalaistaiteilijoihin kuuluva Tom of Finland on kuuluisa omaleimaisesta tyylistään ja ikonisista kuvistaan. Kiasman näyttely nostaa esiin Tom of Finlandin taituruuden kuvantekijänä ja osoittaa hänen asemansa yhtenä 1900-luvun taiteen ja visuaalisen kulttuurin keskeisistä tekijöistä. 

Näyttelyssä on esillä teoksia Los Angelesissa sijaitsevan Tom of Finland -säätiön kokoelmista sekä Suomen Kansallisgallerian kokoelmista, minkä lisäksi nähdään myös teoksia julkisista ja yksityisistä kokoelmista niin Suomesta kuin ulkomailta. Piirustusten ohessa on esillä arkistomateriaalia, taiteilijan asuja ja muistoesineitä, kirjeitä, julkaisuja, lehtiä ja elokuva. 

Näyttelyyn sisältyy myös tuotantoyhtiö Donkey Hotelin tuottama virtuaaliympäristö, jossa katsoja pääsee tutustumaan Tom of Finlandin entiseen työhuoneeseen Los Angelesissa osoitteessa 1421 Laveta Terrace. Nykyisin yleisesti TOM Housena tunnetussa talossa taiteilija asui ja työskenteli elämänsä viimeisen vuosikymmenen. 

 

Nykytaiteen museo Kiasma

28.4.–29.10.2023
ti–pe klo 10–20.30, la klo 10–18, su klo 10–17

Sisäänpääsy 12/20 €, alle 18-v. vapaa pääsy 

Näyttelyyn ei ole ikärajaa, mutta näyttelyä ei sen sisältämän suorasukaisen seksuaalisen kuvaston vuoksi suositella lapsille. Näyttelyssä vierailu on huoltajan vastuulla.