Topmost 60 Forever – Topmost with Special Guests

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Populaarimusiikin maailmassa ei ole montakaan 60-luvulla aloittanutta yhtyettä, joka vieläkin esiintyy ja levyttää lähes alkuperäisessä kokoonpanossaan.

Populaarimusiikin maailmassa ei ole montakaan 60-luvulla aloittanutta yhtyettä, joka vieläkin esiintyy ja levyttää lähes alkuperäisessä kokoonpanossaan.

Vuonna 1064 helsinkiläisistä koulupojista perustettu Topmost-yhtye toimii vieläkin viiden alkuperäisjäsenen voimin: Gugi Kokljuschkin, Harri Saksala, Eero Lupari, Holle Holopainen ja Kisu Jernström. Kuudes Topmost, Poku Tarkkonen menehtyi vuonna 2007 ja hänen tilalleen tuli vuonna 2004 kosketinsoittaja Tommi Lindell.

Topmost oli vuosia Suomen suosituin popyhtye. Se teki kuusi singleä ja yhden albumin, kiersi myös Tanskassa ja Ruotsissa sellaisella menestyksellä, että ruotsalainen iltapäivälehti Expressen äityi kehumaan: Topmost on suurin sensaatio sitten Beatlesin!
Topmostin suosio perustui tuoreimpien pophittien esittämiseen, puhtaaseen stemmalauluun sekä rhythm and blues- ja soulmusiikin hallitsemiseen. Nuoret soittajat olivat myös tyttöjen mieleen, tätä edesauttoi huoliteltu pukeutuminen ja esiintymisasut ostettiin tietenkin Tukholman sen ajan huippuvaatekaupoista.

Topmostin 60 Forever juhlakonsertti pidetään Helsingin ytimessä ti 20.8. Savoy-teatterissa. Konsertissa esiintyy Topmostin yllätysvieraina muusikkoystäviä vuosien varrelta.

Vuosi 2024 on Topmostin juhlavuosi: 60 vuotta musiikintekoa.
Kunnianosoitus Suomen legendaarisimmalle ja maailman ehkä pitkäikäisimmälle 60-luvun yhtyeelle!

Kesto n. 2 h, sisältää väliajan

Permanto K18 anniskelualue. Parveke S, ei anniskelua.