Torotörö: Kaaos Company (FI) ja työryhmä – X Dance Festival

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Torotörö on tuplasti sulava tuntemus kielen päällä. Nestemäistä kieltä, joka vuotaa ihojen välillä ja tihkuu raoista – se on sulanut pelikenttä, siirappisella asteikolla kalan ja härän välissä.

Torotörö on tuplasti sulava tuntemus kielen päällä. Nestemäistä kieltä, joka vuotaa ihojen välillä ja tihkuu raoista – se on sulanut pelikenttä, siirappisella asteikolla kalan ja härän välissä.

Se on kehollinen kutsu syleillä ihmisyyden ja villiyden moninaisuutta liikkeen kautta. Riski, voima, hienostuneisuus ja ilo kuplivat fyysisyydessä esiintyjien Kadar Khristanin ja Jussi Ulkuniemen välillä, hajautuvien ja esiinnousevien tunnelmien tanssissa.

Riku-Pekka Kellokosken esittämä äänimaailma on tanssijoiden mukana, kun he antautuvat virtaavien maailmojen koskille. Iiris Herttuan pukusuunnittelu venyttää esiintymisen materiaaliksi, ja Sofia Palillon herkkä valoinstallaatio hengittää pysähtynyttä aikaa esityksen pulssiin.

Tämä esitys on Kaaos Companyn uusin yhteistyö työryhmän kanssa.

Esiintyjät: Kadar Khristan & Jussi Ulkuniemi
Koreografinen fasilitointi: Georgie Goater
Koreografinen Avustaja: Kaisa Kukkonen
Äänisuunnittelu: Riku-Pekka Kellokoski
Pukusuunnittelu: Iiris Herttua
Valosuunnittelu: Sofia Palillo
Tuotanto: Kaaos Company

Vuonna 2010 aloittanut Kaaos Company on kehittynyt ammattilaistanssiryhmäksi, joka on tehnyt yhteistyötä jo 31 tanssijan kanssa, mukana sekä vammaisia että vammattomia tanssijoita. Koreografit Sally Davison (UK/FI), Maija Mustonen (FI), Georgie Goater (NZ/FI), Matt Shilcock (AU), Katarina Rampackova (SK) ja Kati Raatikainen (FI) ovat luoneet teoksia Kaaokselle.

Ryhmä on esiintynyt Suomessa monilla festivaaleilla (Parafest, Crossover, Anti Festival) sekä Islannissa, Tanskassa, Itävallassa ja Slovakiassa. Kaaoksen työ tuo näkyvyyttä inklusiiviselle tanssille julkisen sektorin eri alueilla ja ammattilaistanssin ja -taiteen aloilla. Kaaos on omistautunut tavoitteelleen saavuttaa uusia yleisöjä ja marginalisoituja ihmisryhmiä, ja tehdä tanssista ja taiteesta saavutettavampaa, haastaen samalla pinttyneitä käsityksiä siitä, kuka voi tai ei voi tanssia ammattimaisesti.

Lipun hinnat: 15 € / 12 €
Tuplalippu (SPINN ja KAAOS): 20 € / 16 €
XDF Festivaalilippu: 85 € / 75 €: sisältää Kaaos- ja Spinn -esitykset sekä Adam Benjaminin työpajan.

Liput ovat saatavilla 15.4.2023 alkaen DanceAbility Finland Holvi-verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/DANCEABILITYFINLAND/

Ryhmille oma hinnoittelu. Tarjolla myös mahdollisuus avustettuihin lippuihin: tahdomme, että kaikilla osallistumiseen halukkailla olisi rahallisesti siihen mahdollisuus). Jos tarvitset taloudellista tukea tai lisätietoja, lähetä sähköpostia: [email protected].

Kesto n. 40 min
Ikärajaton
Kielirajaton