Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely

Aleksanterinkatu 7, Helsinki
Aleksanterinkatu 7, Helsinki

Miltä pohjoinen alue tulee näyttämään tulevina vuosikymmeninä, kun se lämpenee huomattavasti nopeammin kuin muu maailma?

Miltä pohjoinen alue tulee näyttämään tulevina vuosikymmeninä, kun se lämpenee huomattavasti nopeammin kuin muu maailma? Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely kuvaa haukan näkökulmasta, miten ilmastonmuutos vaikuttaa pohjoisen alueen luontoon, elinkeinoihin ja paikallisten ihmisten elämään.

Pohjoisessa ilmastonmuutos näkyy jo nyt sekä luonnossa että ihmisten arjessa. Talvet ovat leudontuneet ja erittäin kireitä paukkupakkasia koetaan harvemmin. Ympäristön muutos on jo niin nopeaa, että yhden ihmissukupolven aikana avotunturi metsittyy nuoreksi metsäksi, kirkasvetinen järvi samentuu ruskeaksi ja lohikalojen sijasta pyydykseen uivat särkikalat, ahven ja hauki.

Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen paikkaan tiedon ilmastonmuutoksen vaikutuksista Barentsin alueeseen eli Pohjois-Norjaan sekä Suomen ja Ruotsin Lappiin. Näyttelyssä yhdistyvät vaikuttava valokuvataide ja tutkittu tieto.

 

Ympäristöministeriö, Aleksanterinkatu 7

ikkunoissa sekä virtuaalisena: barentsnature.fi 

2.-29.8.2024

Maksuton

 

Näyttely on osa Suomen ympäristökeskuksen Ilmastonmuutoksen vaikutukset Barentsin alueen luonnon monimuotoisuuteen (BARIMS) -hanketta, ja sen toteuttamiseen ovat osallistuneet asiantuntijat ja tutkijat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

 

#HaukanSilmin