Valokuva Lapinlahti: Yiping Feng and Ling Ouyang /Helsinki Marketing

Työpaja: Lapinlahden sairaala-alueen tuleva käyttö

Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki
Lapinlahden sairaala-alue

Miten Lapinlahti olisi yhä useamman saavutettavissa? Millaisia tapahtumia voisi puistossa järjestää? Millaisia palveluita toivoisit alueelle? Tule ideoimaan!

Ilmoittautuminen työpajaan on päättynyt. 

Tervetuloa mukaan keskustelemaan Lapinlahden sairaala-alueen tulevasta käytöstä. Työpajoissa kootaan tietoa, toiveita ja kommentteja kehittämisen tueksi. 

Helsingin kaupunki jatkaa Lapinlahden sairaala-alueen tulevan käytön suunnittelua vuorovaikutuksessa kaupunkilaisten ja alueen käyttäjien kanssa. Tavoitteena on luoda edellytykset tilojen kunnostamiselle sekä mielenterveystyön ja avoimen kulttuuritoiminnan jatkumiselle muun toiminnan rinnalla.  

Kaupungin kumppanina suunnittelussa jatkaa kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti kiinteistönkehitysyhtiö NREP. Myös Kiinteistö Oy Kaapelitalo on mukana kokonaisuuden selvittämisessä, koska yhtiöllä on kokemusta vastaavista hankkeista Kaapelitehtaalla ja Suvilahdessa. 

Sairaala-alueen puisto säilyy nykyiseen tapaan kaupunkilaisten avoimessa käytössä. Uudisrakennusten sijoittamisesta puistoalueelle on luovuttu. Puisto säilytetään ja sen luontoarvot turvataan. 

Kerro kokemuksesi tai jaa ideasi! 

Tämä työpaja keskittyy tiedon kokoamiseen nykyisestä käytöstä sekä toiveista tulevalle. Työpajan pohjalta työstetään alueen kehittämiskonseptia.  

Työpajat on tarkoitettu kaikille Lapinlahden tulevasta toiminnasta kiinnostuneille, olit sitten alueen käyttäjä tai vuokralainen, mahdollinen tuleva käyttäjä, vuokralainen tai muuten vain aiheesta kiinnostunut. Tulethan mukaan kertomaan ajatuksesi, se on tärkeä osa Lapinlahden kehittämistä. 

Työpajojen lisäksi voit osallistua 30.11.2022-20.1.2023 välisenä aikana kommentoimalla Kerrokantasi-palvelussa olevaan verkkokyselyyn.  Linkki Kerrokantasi-palveluun. 

Voit lukea lisää Lapinlahden sairaala-alueesta ja nyt käynnistyvästä työstä Helsingin kaupungin verkkosivuilta.